El fotoperiodista Jordi Borràs, després de l'agressió, l'estiu de 2018
El fotoperiodista Jordi Borràs, després de l'agressió, l'estiu de 2018

El policia que va agredir Jordi Borràs diu que ho va fer per motius ideològics

L'agent accepta un any de presó, retira l'acusació i haurà d'indemnitzar el fotoperiodista amb 7.000 euros

RedaccióActualitzat

Un vespre del juliol del 2018, el fotoperiodista Jordi Borràs sortia de cobrir un acte polític al centre de Barcelona quan un desconegut el va agredir. Li va trencar el nas i li va causar contusions al cap i a les extremitats mentre cridava "Viva España, viva Franco".

Quan el fotoperiodista va demanar presència policial, l'agressor va ensenyar una placa de la Policia Nacional.

Va resultar que era un inspector de la Brigada d'Informació, tal com es va saber després que el cos afirmés en un inici que era un simple agent dedicat a tasques burocràtiques.

Jordi Borràs el va denunciar per agressions i el policia va fer el mateix, al·legant que el fotoperiodista l'havia colpejat. El jutge els va cridar a declarar a tots dos com a imputats. Finalment, però, aquest dimarts el cas s'ha resolt.

El policia ha retirat l'acusació contra Borràs i ha acceptat una condemna per un delicte de lesions, amb agreujant de delicte d'odi. Li imposen una pena d'un any de presó --que no haurà de complir si no té antecedents penals-- i haurà d'indemnitzar el fotoperiodista amb 7.000 euros, a part de pagar 4.500 euros per les costes del cas. A més, el policia haurà de fer un curs de prevenció de les conductes violentes i sobre drets humans.

"A mi em van pegar per independentista i, en conseqüència, per antifeixista", ha dit Borràs al sortir del jutjat. Ha reconegut que la "victòria" és "fins i tot inesperada" i ha anunciat que lluitaran per la inhabilitació de l'agent:

"Batallarem fins on calgui perquè aquest senyor no pugui tornar a exercir de policia mai més a la vida. Un estat democràtic no pot acceptar que una persona que agredeix un ciutadà, un fotoperiodista, per la seva manera de pensar, pugui exercir de policia. És intolerable."

La seva advocada, Carla Vall, ha lamentat que Borràs hagi hagut de passar tres anys i mig "injustament imputat" en uns fets que "estava claríssim" que eren una "agressió feixista". Ha vinculat l'atac al compromís del fotoperiodista "amb la democràcia i els drets humans".

Tots dos han celebrat la victòria a les xarxes socials:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut