El claustre a la finca Mas del Vent de Palamós. (Foto: ACN)
El claustre a la finca Mas del Vent de Palamós. (Foto: ACN)
Palamós

El polèmic claustre de Palamós podria tenir peces d'un claustre romànic de Salamanca

Un estudi suggereix que el claustre de Palamós podria estar format en part per elements de l'antic claustre de la catedral salmantina, que s'haurien sostret quan l'edifici es va reformar al segle XVIII, a causa dels danys soferts en el terratrèmol del 1755.

RedaccióActualitzat
Un grup d'experts vincula el claustre de Palamós amb les restes romàniques de la catedral vella de Salamanca.

L'estudi suggereix que el claustre de Palamós podria estar format en part per elements de l'antic claustre de la catedral salmantina, que s'haurien sostret quan l'edifici es va reformar al segle XVIII, a causa dels danys soferts en el terratrèmol del 1755.

Recordem que el claustre, situat en una finca privada de Palamós, va sortir a la llum al juny, gràcies als treballs d'investigació del professor d'història de l'art de la Universitat de Girona Gerardo Boto. L'estudi realitzat per la Generalitat de Catalunya va determinar que el claustre de Palamós no pertanyia al romànic del segle XII, sinó que era una recreació de principis del segle XX. Tot i així, no descartava que hi pogués haver alguna peça d'origen romànic, i confirmava que la pedra amb la qual està construïda gran part de l'estructura és sorrenca de Villamayor, prop de Salamanca.

El grup d'investigadors salmantins estudia la possibilitat que el claustre de Palamós estigui relacionat amb les peces desaparegudes del claustre romànic de la catedral vella de Salamanca, que al segle XVIII van ser substituïdes per unes altres de barroques.

Anar al contingut