Barcelona

El polèmic CIE de la Zona Franca tanca durant mesos per obres de millora i allibera desenes d'interns

Comencen les obres de les cel·les per incloure-hi els banys, com van requerir els dos jutges que s'encarreguen de la vigilància del centre

RedaccióActualitzat
El polèmic Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona tancarà durant uns mesos per obres. En els últims dies, els responsables han buidat el centre i han deixat en llibertat més d'una cinquantena d'interns.

Es tracta d'interns que, si no s'haguessin de fer les obres dels lavabos, continuarien tancats, sense poder sortir, fins a esgotar el límit dels seixanta dies. Els han deixat en mans d'ONGs, i alguns són menors d'edat. Són les persones que el país d'on diuen que procedeixen no reconeix com a ciutadans seus i no els fa el passaport perquè se les pugui retornar al  país d'origen. Una desena d'interns més, els han traslladat als centres de València i Madrid.

La data prevista del tancament era aquest divendres, però al centre encara hi queden uns quants interns, motiu pel qual el tancament es farà finalment la setmana que ve.

Tot plegat, per començar les obres de les cel·les per incloure-hi els banys, com van requerir els dos jutges que s'encarreguen de la vigilància del centre

Entrevistat a "Més 3/24", el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha assegurat que els centres d'internament d'estrangers són "pitjors que les presons" i ha instat a elaborar polítiques públiques per posar-hi fi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut