Blanca Portillo recull el premi al Festival de Màlaga (Festival de Málaga)
Blanca Portillo recull el premi a la seva carrera al Festival de Màlaga (Festival de Málaga)

El poderós discurs de Blanca Portillo recollint un premi en texans: "Vinc sense disfressa"

El discurs de l'actriu, que ha sacsejat les xarxes socials, parla de l'escassetat d'amor i respecte que hi ha a la professió d'intèrpret

RedaccióActualitzat

L'actriu Blanca Portillo va rebre el premi Màlaga-Sur en el Festival de Màlaga per la seva llarga trajectòria cinematogràfica. Portillo va fer un discurs sobre la imatge de les actrius, la bellesa i el físic vestida amb un conjunt bàsic de samarreta i pantalons texans que ha cridat molt l'atenció a les xarxes socials.

L'actriu començava el seu discurs explicant per què anava vestida com una "mamarratxa" en una nit com aquella, una decisió que havia estat molt meditada:

"Vull rebre el premi com a persona, no com a actriu. Això és senzillament i plenament el que soc, Blanca, una persona".

El seu discurs va ser una defensa a la naturalitat i una crida que hi hagi més una "falta de bellesa" en les actrius.

Segons afirmava, en la seva trajectòria professional ha hagut de lluitar molts cops per demostrar que sense bellesa també es pot ser actriu.

Aquí es pot veure el discurs sencer:

 

"Brad Pitt i jo tenim algunes coses en comú"

Blanca Portillo es compara amb Brad Pitt per parlar d'un dels grans tabús de la indústria cinematogràfica: l'aparença física.

Segons l'actriu, després de diverses bromes sobre la història d'amor amb l'actor que haguessin tingut si visqués a Burgos, tots dos han hagut de lluitar en aquest aspecte:

"Ambdós hem lluitat contra el nostre físic perquè valoressin les nostres capacitats d'actors... només que a la inversa".


"Una treballadora social a la qual li agrada somniar"

Portillo es defineix com una treballadora social perquè segons ella una pel·lícula pot no canviar el món sencer, però sí que pot canviar alguna cosa "en el cor o en el cap d'algú".

Durant el seu discurs ple de força també ha explicat diverses anècdotes de la seva professió. Per exemple, la por que li té al pilot vermell de les càmeres. També que durant la seva carrera no ha guanyat confiança, però si que ho ha fet en pànic.

El premi l'ha recollit acompanyada dels seus amics Gracia Querejeta, Paula Ortiz i Asier Etxeandia els quals l'han agraït el seu talent i la seva companyia.

Gracia Querejeta, Paula Ortiz i Asier Etxeandia li han entregat el premi a l'actriu (Festival de Málaga)

"Maixabel" la pel·lícula que va ser "un viatge vital, íntim i personal"

Blanca Portillo va guanyar l'any passat el Goya amb la pel·lícula "Maixabel", una producció sobre la vida d'una viuda que s'atreveix a parlar amb els assassins del seu marit i els hi dona una segona oportunitat.

Altres produccions destacables en les quals ha participat són: "Alatriste" interpretant a Fray Emilio Bocanegra o "Siete mesas de billar francés" amb la qual va guanyar la Concha de Plata a millor actriu en el Festival de Sant Sebastià.


"Per dedicar-se a aquesta professió fa falta amor"

L'actriu va acabar el discurs i va llençar un missatge d'esperança per a totes les persones que en algun moment han sentit que el seu físic ha sigut un impediment per dedicar-se a ser actriu.

Parlava de la necessitat de ser valent i tenir un coneixement de la cultura del respecte per dedicar-se a aquesta professió:

"Tot això augmenta amb els anys i amb la pràctica, tota la resta s'ho emporta el temps".  

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut