El Palau de Justícia de Navarra, on es va fer pública la sentència de La Manada (EFE)
El Palau de Justícia de Navarra, on es va fer pública la sentència de La Manada (EFE)
Madrid

El CGPJ demana a Catalá que aclareixi la informació que té del jutge de La Manada

RedaccióActualitzat

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha sortit al pas de les paraules del ministre de Justícia, Rafael Catalá, sobre el jutge discrepant de la sentència de La Manada. El vocal del CGPJ José María Macías ha assegurat que no li consta cap "problema singular" del magistrat Ricardo González.

En una entrevista a EFE, Macías ha demanat al ministre que sigui clar:

"Nosaltres no ho sabem, però des del CGPJ ens agradaria molt saber qui són aquests que ho saben."

Catalá ha afirmat que "tothom sap" que el jutge té una situació per la qual el CGPJ "hauria d'haver actuat preventivament" contra ell.


El vocal del Poder Judicial no ha volgut valorar la sentència que ha condemnat els cinc membres de l'autoanomenada Manada per abús sexual i no pas per violació d'una noia de 18 anys als Sanfermines de fa dos anys. Ha dit que se l'ha llegit amb "molt deteniment".

Segons Macías, cap dels altres magistrats del tribunal de l'Audiència de Navarra ha demanat empara ni han rebut cap queixa contra la sentència:

"En el cas que s'arribés a formular alguna queixa, examinaríem si té a veure o no amb l'exercici de la jurisdicció o si s'han extralimitat en aquest exercici."

El vocal s'ha declarat "perplex" davant les manifestacions del ministre i li ha recordat que té l'obligació de col·laborar amb el "bon funcionament de la justícia i el Consell":

"El nostre sistema judicial és avançat, té molts controls, i aquesta mena de declaracions no ajuden a generar confiança. Convindria que el ministre aclareixi què volia dir, per esvair el dubte i perquè, segurament, l'última cosa que volia era haver-lo generat."

Suspès fa anys per retards injustificats

Macías ha confirmat que, en els últims quatre anys, el Consell no ha obert cap tipus d'expedient al magistrat Ricardo González i ha recordat que "una vegada que s'ha imposat una sanció i s'ha complert, desapareix de l'expedient".

El jutge va ser suspès durant sis mesos, al juliol de 2001, per retards injustificats i reiterats en les seves funcions.

El detonant de la sanció va ser que va trigar més de dos anys per resoldre una causa de separació i divorci, fet que ja li havia passat anteriorment.

ARXIVAT A:
La ManadaViolència masclistaCGPJ
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut