El podcast de Corinna Larsen sobre el rei emèrit: "En el meu cor ell era el meu marit"

L'examant de Joan Carles I relata en una sèrie d'àudio de 8 capítols la intensa relació que afirma que van tenir entre el 2004 i el 2009

RedaccióActualitzat

Després dels àudios de l'excomissari Villarejo en què apareixia gravada, ara es podrà sentir Corinna Larsen en un altre tipus d'àudios: un podcast en què explica la relació amb el rei emèrit Joan Carles I.

És una sèrie de 8 capítols que es publicarà dilluns, 7 de novembre, però alguns mitjans, com el digital El Español, han tingut accés al primer capítol, en què Larsen revela com va començar la seva relació.

És un relat amb intervencions seves en anglès, en què es queixa que la considerin simplement "l'amant" de Joan Carles I i assegura que ella va arribar a considerar-lo com el seu marit:

"Quan la gent ho anomena 'aventura' i em diuen 'l'amant', no és que sigui despectiu, és que no descriu amb precisió la profunditat i l'amplada d'aquesta relació. Mai m'havia sentit tan vinculada a algú com amb el rei d'Espanya, en el meu cor ell era el meu marit."


Primera trobada a La Garganta el 2004

Corinna explica que es van conèixer el febrer del 2004 en una cacera organitzada en una finca de la província de Ciudad Real coneguda com La Garganta i que té fama de ser la més gran d'Espanya.

Segons la seva versió, l'ara emèrit es va fixar molt en ella, i després va començar a trucar-li sovint amb l'excusa de consultar-li assumptes relacionats amb la seva empresa d'organització de safaris i caceres.

Li trucava fent servir un nom fictici, "senyor Sumer" (acròstic de "SU Majestad El Rey"), però assegura que les treballadores de la seva empresa el reconeixien perfectament.

Rei i Corinna
Corinna Larsen, en una imatge d'arxiu amb Joan Carles I

"És molt, molt bo quan coqueteja amb les dones"

Els elogis que dedica Larsen a les capacitats de Joan Carles de Borbó i Borbó de relacionar-se amb la gent són superlatius, i assegura que era "força persistent", però "d'una manera graciosa":

"És molt, molt bo quan coqueteja amb dones, és molt hàbil a l'hora de llegir la personalitat de l'altre i detectar el que li interessa. Crec que és una espècie de do que té, sap automàticament com s'ha d'acostar a les persones."

Finalment va rebre una invitació per dinar amb ell, va acceptar i un cotxe la va anar a buscar a l'hotel on s'estava i la va portar a una casa del recinte del Pardo, on també hi ha el palau de La Zarzuela.


"La seva caseta" al recinte del Pardo

Segons el seu relat, aquella es va acabar convertint en "la seva caseta", que és el títol del primer capítol del podcast, i el rei li va assegurar que havia estat un lloc utilitzat pel dictador Francisco Franco:

"Em va sorprendre una mica perquè estava molt deteriorat, i em va explicar que era l'antic pavelló de cacera de Franco. El seu guardià hi havia viscut i clarament no l'havien tocat des dels anys 60 o principis dels 70."

Allà Joan Carles li va explicar que el seu matrimoni amb la reina Sofia era només "d'imatge" i que feia molt temps que no feien vida junts, tret de les aparicions en públic.

Segons assegura al podcast, es va resistir a la seducció, dient-li que no li interessava convertir-se en una amant més i passar a "formar part d'una espècie d'estructura d'harem".

"Desenes de cartes manuscrites en paper oficial"

A partir de llavors, i sempre segons el seu relat, el rei li trucava almenys 10 vegades cada dia i li enviava flors i cartes manuscrites, i finalment es van acabar convertint en amants:

"Les cartes, desenes de cartes, centenars en els següents anys, cadascuna escrita en paper oficial i entregada en mà pel servei especial; de vegades els pilots d'Iberia les portaven en una carpeta exclusiva per entregar-les a l'arribada."

Segons Larsen, en els següents anys es van anar trobant en secret en caceres per tot Europa o fins i tot en "viatges discrets" a llocs com Venècia.

Però també assegura que el lloc on podien ser més lliures era el pavelló de cacera de Franco, que diu que era "a només vint minuts en cotxe de La Zarzuela".

Botswana i la caiguda del silenci informatiu

La relació íntima s'hauria acabat el 2009, quan ja era força coneguda en alguns cercles, però no va ser coneguda del gran públic fins a l'accident de Joan Carles I a Botswana el 2012.

Joan Carles I amb una escopeta davant d'un elefant mort a Botswana
Joan Carles I amb una escopeta davant d'un elefant mort a Botswana

Hi havia anat per caçar elefants, la notícia va aixecar molt rebombori, i el rei va disculpar-se públicament, però no va poder impedir que fos un punt d'inflexió crucial en la seva biografia.

A partir de llavors es va acabar el silenci informatiu que hi havia sobre ell, i van anar apareixent tot d'escàndols que van qüestionar-lo cada vegada més, un dels quals, la seva relació amb Larsen.

Sobretot perquè no es va limitar a una relació amorosa: presumptament l'havia utilitzada com a representant seva per a negocis fraudulents i també per amagar enormes quantitats de diners a Suïssa.

Joan Carles I va acabar abdicant el juny del 2014 en favor del seu fill Felip, de manera que el ja rei emèrit va perdre la inviolabilitat del càrrec.


Corinna contra Joan Carles

Llavors va començar una pugna judicial entre Larsen i l'estat espanyol, acusant el rei de cobrar comissions i tenir-les a l'estranger, i amb denúncies de persecució per part dels serveis secrets espanyols per silenciar-la.

En aquest enfrontament, l'examant va trobar-se diverses vegades amb Juan Carlos Villarejo, que va gravar les converses, converses que s'han anat filtrant al llarg dels anys.

A Espanya i a Suïssa algunes demandes de Larsen no van prosperar, però sí al Regne Unit, on va posar una denúncia contra l'emèrit per assetjament.

Precisament el podcast, que es titula "Corinna i el rei", es difondrà pocs dies abans d'una vista per aquesta causa a Londres, on l'emèrit no té immunitat, malgrat l'ha defensada.

Larsen l'acusa d'haver-la assetjat continuadament entre el 2012 i el 2020, amb seguiments i vigilància il·legal per part d'agents secrets, a més d'amenaces i difamacions.

L'empresària i antiga amiga del rei emèrit Corinna Larsen
L'examant del rei emèrit Corinna Larsen (Europa Press)
ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut