Barcelona

El Poble-sec de Barcelona comença a limitar la velocitat dels vehicles a 30 km/hora

El barri del Poble-sec de Barcelona ja ha començat a limitar la velocitat dels vehicles a 30 km/hora, en el marc de l'aplicació del projecte denominat "zona 30", que a finals d'any ja haurà arribat a un total de disset barris de la capital catalana. La zona delimitada per aquesta limitació serà la situada entre el carrer Lleida, l'avinguda Paral·lel, el passeig Josep Carner, el passeig de Montjuïc, el passeig de l'Exposició i el carrer Tamarit.

Actualitzat
Les "zones 30" se senyalitzen de manera clara i especialment visible, ja que al paviment es pinta una zona de vermell i s'aplica una gran senyal amb el número "30", que permet al conductor prendre consciència de la mesura.

En el cas del Poble-sec, la "zona 30" tindrà 21 "portes d'entrada", 16 "portes de sortida" i 66 cruïlles internes dins de la zona de delimitació. Amb el lema "Zona 30: A poc a poc és millor per a tots", l'Ajuntament de Barcelona ja ha començat a fer una campanya de comunicació per donar a conèixer la iniciativa, que inclou la distribució de fullets informatius, l'advertència a les escales de veïns situades a la "zona 30" i anuncis en premsa i ràdio.

Aquest és el primer barri que aplica aquest límit de velocitat des que el mes de juny passat es va posar en marxa l'experiència pilot al centre històric de Sant Andreu. L'experiència en aquesta zona de la ciutat ha permès reduir un 27% els accidents a l'interior de l'àrea de la "zona 30".

El 25 de febrer, la mesura s'implantarà al barri de la Font de la Guatlla, entre la Gran Via, el carrer Mèxic, l'avinguda Marquès de Comillas, el carrer de la Font de Florida i el carrer Mineria. El 18 de març també s'aplicarà al barri de la Prosperitat. En aquest últim cas, l'espai estarà delimitat pels carrers Via Júlia, la Ronda de Dalt, la Meridiana, l'avinguda Rio de Janeiro i el passeig Valldaura.

En una segona fase d'implantació, que començarà a finals de març i finalitzarà a l'octubre, la mesura s'ampliarà al Raval, la Ribera, el Born, Badal, Hostafrancs, la Bordeta, Sants, Sant Ramon, Pedralbes, Farró, Horta, el Camp de l'Arpa i el Clot.
Anar al contingut