Madrid

El PNB s'abstindrà i recorda a Zapatero que "ningú dóna crèdits sense garanties"

El Partit Nacionalista Basc ha anunciat que s'abstindrà aquest dimarts en la votació d'investidura de José Luis Rodríguez Zapatero. El portaveu dels nacionalistes bascos al Congrés, Josu Erkoreka, ha recordat al candidat socialista el suport del seu grup "té un preu" i que "ningú dóna crèdits sense garanties". Erkoreka també ha traslladat a Zapatero que el PNB li donarà suport si "juga a totes", en referència a recuperar el procés de pau a Euskadi. El candidat del PSOE li ha contestat que estan oberts al diàleg, però que els socialistes "no pujaran a un tren que no sap a on va".

Actualitzat

Josu Erkoreka ha instat el PSOE ha actuar amb valentia a Euskadi, "on hi ha reptes arriscats pels quals val la pena treballar". I ha afegit que "els vaixells també estan més segurs a port, però estan fets per navegar". José Luis Rodríguez Zapatero ha recollit la metàfora i ha contestat que els socialistes estan "disposats a arriscar i navegar, però amb seguretat i principis, no amb interessos, i pensant en la convivència i els ciutadans d'Euskadi".

El portaveu del PNB ha felicitat el PSOE per la victòria "històrica" que va aconseguir el 9-M al País Basc i ha considerat que els dos partits estan "abocats a entendre's".

La sessió al Congrés l'ofereix el 3cat24 minut a minut. Aquest dimarts, ha intervingut el candidat Zapatero i els grups parlamentaris, de més representació a menys. Aquests discursos són d'un màxim de 30 minuts, amb dret de rèplica de 10 minuts, i Zapatero pot intervenir sempre que ho consideri necessari, tal com explica el lloc web del Congrés dels Diputats.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut