Bilbao

El PNB demanarà la dimissió dels membres d'ANV si no rebutgen el comunicat d'ETA

El PNB ha exigit a Acció Nacionalista Basca un rebuig urgent dels posicionaments d'ETA. En un comunicat llegit aquest dimarts a la tarda, el president dels nacionalistes bascos, Iñigo Urkullu, ha advertit que si aquest pronunciament no arriba, el PNB presentarà mocions de censura en totes les institucions on tingui presència el partit independentista. La compareixença del PNB ha tingut lloc després de la polèmica pel rebuig del partit a la moció que els socialistes bascos van promoure contra l'alcaldessa d'Arrasate, d'ANV, per no haver condemnat l'assassinat de l'exregidor Isaías Carrasco.

Actualitzat

Després de l'enrenou pel rebuig a la moció censura, el PSOE ha advertit que aquesta actitud tindrà conseqüències i el dirigent dels nacionalistes bascos ha comparegut per donar explicacions. El president del PNB ha confirmat que l'executiva del partit va estar d'acord a rebutjar la moció de censura a Arrasate, però ha admès que la iniciativa "es va gestionar malament des de totes les parts" i que el partit "es va veure abocat al "sí" o al "no".

Al marge de la polèmica, Iñigo Urkullu ha avisat ANV que espera "un pronunciament públic, nítid i urgent per part dels càrrecs electes i polítics" d'ANV contra la banda terrorista, perquè "ETA, en l'últim comunicat, es fa portaveu i suposada defensora de les seves posicions polítiques". Urkullu ha afegit que la resposta ha d'arribar "en el termini més curt possible", perquè si no és així el PNB "presentarà mocions en totes aquelles institucions i ajuntaments on hi hagi representants d'ANV" i en demanarà la dimissió "per no haver arribat al mínim ètic i moral exigible a un representant democràtic".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut