Andoni Ortuzar: "El PP no ha tingut capacitat de reacció davant de situacions gravíssimes que l'afectaven" (EFE)
Andoni Ortuzar: "El PP no ha tingut capacitat de reacció davant de situacions gravíssimes que l'afectaven" (EFE)
Bilbao

El PNB al PP: Canviar els pressupostos "per venjança" seria "una bufetada als bascos"

El president del partit, Andoni Ortúzar, avisa als populars: "En política, la revenja no acostuma a ser una bona eina"

RedaccióActualitzat

El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha criticat l'actitud del PP de voler modificar els pressupostos de l'Estat pactats amb el seu partit. Ha dit que es tracta d'una "venjança" i que "la bufetada" la rebrà la societat basca. El màxim responsable de l'Euskadi Buru Batzar -la direcció del PNB-, s'ha referit d'aquesta manera a la presentació d'esmenes als comptes en el tràmit del Senat, on els populars tenen majoria absoluta.

En una entrevista a Onda Vasca, Ortuzar ha parlat de la intenció del PP de canviar els pressupostos que ara també assumeix el PSOE, després de prosperar la moció de censura contra Rajoy, amb els vots del PNB.

"Entenc que el PP pugui estar disgustat, irritat, contrariat amb nosaltres. No tindria cap inconvenient a parlar amb algun dels seus dirigents perquè també haurien de fer autocrítica de per què s'ha arribat a aquesta situació. La realitat, però, és que, en política, la venjança i la revenja no acostumen a ser una bona eina."

Per tot plegat, el president del PNB ha fet aquesta reflexió:

"M'agradarà veure amb quina cara vota el senador -del PP- Iñaki Oyarzábal en contra de les esmenes que afavoreixen Àlaba (···) Aquesta venjança per donar una bufetada al PNB la fan a la cara de la societat basca (···) No em sembla intel·ligent ni just"

Andoni Ortuzar remarca que, "si s'ha arribat a aquesta situació, no és perquè el PNB és volàtil o maquiavèl·lic", sinó perquè el PP "no ha tingut capacitat de reacció davant de situacions gravíssimes que l'afectaven", com la sentència de la Gürtel.

ARXIVAT A:
Moció de censuraPedro SánchezPSOEPPPNB
Anar al contingut