Barcelona

El ple sobre la proposta de pacte fiscal se celebrarà dimecres 25 de juliol

L'oposició força que els grups puguin pactar esmenes entre ells, al marge del text plantejat pel govern.

RedaccióActualitzat
El Parlament ha convocat formalment el ple extraordinari per aprovar la proposta de pacte fiscal per dimecres que ve, dia 25 de juliol. L'oposició ha forçat que els grups puguin pactar esmenes entre ells, al marge del text plantejat pel govern.

El ple serà un debat extraordinari d'un sol dia amb la proposta de pacte fiscal plantejada pel govern, i la possibilitat d'esmenes dels grups. A la reunió, CiU i Esquerra d'una banda, i la resta de l'oposició de l'altra, se les han tingut per si es podien presentar alternatives al text del govern o no.  

En aquest sentit, la socialista Laia Bonet ha explicat:"No podrem presentar propostes de resolució, això és el que hem perdut nosaltres, però sí que podrem presentar el mateix que haguéssim presentat com a proposta de resolució vestint-ho com una esmena. I sí que tindrem, cosa que el govern no admetia, presentar propostes transaccionals entre els diversos grups".

Mentre, el convergent Jordi Turull, ha considerat que el que passa és que "han començat a buscar excuses de tota mena i han dit que no s'havia de decidir sobre la proposta del Parlament, una cosa realment sorprenent. Però finalment es fa el debat com volia el govern i el govern ha presentat un document per debatre'l".

Medalla d'or a Òmnium i Càrites

La mesa ha acordat també atorgar les medalles d'honor del Parlament, en la categoria d'or, a Òmnium Cultural i a Càritas. La primera s'ha aprovat amb l'abstenció del PP, la segona per unanimitat.
Anar al contingut