Mesa del Parlament
Mesa del Parlament

El ple del Parlament debatrà dimarts la proposta sobre els drets dels diputats suspesos

La comissió de l'Estatut dels Diputats ha aprovat el dictamen pactat entre JxCat i Esquerra

Actualitzat

Els partits independentistes i els comuns aproven portar al ple de la setmana que ve la proposta de Junts per Catalunya i ERC sobre la suspensió temporal dels diputats. El text que s'ha votat en la comissió de l'Estatut dels Diputats del Parlament inclou una doble votació, primer sobre si consideren que els 5 diputats empresonats i Carles Puigdemont estan suspesos.  Aquesta s'hauria d'aprovar per majoria absoluta. La segona, sobre si es veu oportú que voti per ells un altre diputat.

Ciutadans ha abandonat la comissió en què s'ha debatut i votat la proposta. La formació d'Inés Arrimadas ja ha alertat que podrien recórrer a les vies penals, segons ha dit Joan García, de Ciutadans.

"Vull avisar i crec que és important, i ho sabem els mateixos de la mesa d'aquesta comissió, que, admetent una causa de suspensió sobre la qual no ens correspon dictaminar i iniciant en contra del propi reglament un procediment que no procedeix, podrien estar col·laborant activament en la desobediència d'una resolució judicial."

Socialistes i populars tampoc no han participat en la votació perquè hi estan en contra. Els grups independentistes defensen, en canvi, que la via que han seguit és en compliment del reglament del Parlament.

Pel que fa a la votació del ple, la CUP ha demanat que es retiri el punt sobre la possibilitat que els diputats suspesos puguin exercir els seus drets parlamentaris a través d'un company del seu grup, ja que al seu entendre, un cop el plenari rebutgi acceptar la resolució de Llarena, ja no té cap sentit.

Serà el ple de la cambra de dimarts vinent el que haurà de votar definitivament sobre la proposta.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut