Barcelona

El ple del Parlament aprova per unanimitat les 66 mesures tècniques de la comissió del foc d'Horta

El ple del Parlament ha aprovat per unanimitat les 66 mesures incloses en el dictamen de la comissió de l'incendi d'Horta de Sant Joan, oberta arran de la tràgica mort de cinc bombers. El tripartit ha evitat amb els seus vots que prosperés l'exigència de l'oposició de fer cessar la cúpula d'Interior. El tripartit ha rebutjat les peticions dels partits de destituir el conseller d'Interior, Joan Saura, el secretari d'Interior, Joan Boada, i la directora de prevenció i extinció d'incendis, Olga Lanau.

Actualitzat
Com ja va passar la setmana passada en l'última sessió de la Comissió d'Investigació sobre l'incendi mortal del juliol passat, el tripartit ha fet valer la seva majoria en el ple del Parlament per derrotar les exigències de destitució que han defensat CiU, PP i C's, que han acusat Interior d'haver intentat ocultar les "disfuncions", les "deficiències" i la "descoordinació" a Horta.

Per contra, tots els grups han votat de manera unànime a favor de les 66 mesures tècniques acordades en el si de la Comissió d'Investigació per millorar la seguretat dels bombers i que permetran, entre altres qüestions, dotar tots els agents de localitzador GPS o que els helicòpters puguin emetre imatges en directe del foc.

Durant el debat en el ple del Parlament, seguit des de la tribuna per representants del cos de Bombers, l'oposició ha reiterat la seva petició perquè el president Montilla faci dimitir el conseller d'Interior Joan Saura, el secretari general d'Interior, Joan Boada, i la directora general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Olga Lanau, i nomeni nous responsables perquè la bateria de millores acordades no es converteixi en "paper mullat".

En canvi, els grups del tripartit (PSC, ERC i ICV-EUiA) han defensat les conclusions de l'informe dels Bombers -que atribueix el tràgic desenllaç a un accident imprevist i inevitable-, han recordat que ja han demanat perdó pels seus "errors" -com la teoria del llamp o haver qualificat l'operatiu d''impecable'- i han descartat que s'hagin d'assumir responsabilitats polítiques perquè estimen que no es va cometre cap "negligència".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut