La policia investiga les causes del foc, que va afectar alguns decorats mítics
La policia investiga les causes del foc, que va afectar alguns decorats mítics (EFE/Massimo Percossi)

El plató del Gran Germà italià i de "The young pope", cremats per un incendi a Cinecittà

La policia investiga les causes del foc, declarat dilluns a la tarda i que no va deixar ferits

Dia de neteja i avaluació de danys als llegendaris estudis cinematogràfics de Cinecittà, a Roma, després de l'incendi que hi va cremar aquest dilluns a la tarda. La policia investiga les causes del foc, que va afectar alguns decorats mítics:


"Els bombers han apagat l'incendi als estudis de Cinecittà. Les flames han destruït l'escenografia de l'antic decorat d'Assisi i Florència. La feina dels equips de reparació continua", van informar els Bombers a Twitter:

Les flames també van afectar altres decorats, com els de la sèrie "The young pope", del director Paolo Sorrentino, i l'estructura de la casa de la versió italiana del programa "Gran Germà".

Les flames han arribat a l'estructura de la casa de la versió italiana del programa 'Gran hermano'
Les flames han arribat a l'estructura de la casa de la versió italiana del programa "Gran Germà" (EFE/Angelo Carconi)

El foc es va declarar poc abans de les 4 de la tarda de dilluns i no hi va haver ferits ni intoxicats. L'espessa columna de fum negre que sortia dels estudis, situats als afores de Roma, es podia veure des de diversos punts de la capital italiana.

Tres dotacions dels bombers van dirigir-se a la zona per apagar les flames i protegir les estructures que no en van quedar afectades. La policia local va tallar el trànsit dels carrers propers.

Cinecittà, a les afores de Roma, és considerada la seu del cinema italià
Cinecittà, als afores de Roma, és considerada la seu del cinema italià (EFE/Angelo Carconi)

La seu del cinema italià

Cinecittà, considerada la seu del cinema italià, és on el director Federico Fellini va filmar algunes de les seves pel·lícules més conegudes, incloent parts de "La dolce vita". Als estudis, de 400.000 metres quadrats, també s'hi van rodar altres films mítics, com "Ben Hur".

El 2007, els estudis de Cinecittà ja van patir un incendi força virulent a causa d'un curtcircuit en un dipòsit de material del plató de la sèrie televisiva "Roma". Flames de fins a 40 metres d'alçada van cremar ràpidament la nau i van passar a un edifici pròxim. Es van calcinar entre 3.000 i 4.000 metres quadrats dels estudis, però no es van lamentar víctimes ni intoxicats.

ARXIVAT A:
ItàliaCinema
Anar al contingut