L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després de l'entrevista amb dues alumnes de sisè de primària de l'Institut Escola de Trinitat N…
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després de l'entrevista amb dues alumnes de sisè de primària de l'Institut Escola de Trinitat Nova el 9 de febrer de 2018 (Horitzontal)

El Pla de Barris de Barcelona inverteix 28,3 MEUR en projectes d'educació

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona invertirà 28,3 milions d'euros del Pla de Barris a projectes d'educació. La majoria d'aquesta dotació pressupostària, uns 20,2 milions, seran per a l'adequació de centres educatius a nous projectes. En total es realitzaran prop d'un centenar de projectes, ja que cada un d'ells està ideat i pensat per a un centre educatiu en concret. De fet, la tinenta d'alcalde de Drets Socials ha assegurat que "no hi ha res més injust que tractar de la mateixa manera situacions diferents" i per això s'ha volgut personalitzar tan els projectes seleccionats. Segons l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l'objectiu del Pla de Barris és posar a tots els infants "en un punt de sortida similar". Aquestes "desigualtats" registrades per l'ajuntament "són territorials" i per això els projectes prioritaris seran els de l'Eix Besós.

Els 20 milions d'euros dedicats a inversions per adequar els centres responen a "projectes pedagògics", tal com ha explicat la tinenta d'alcalde Laia Ortiz. Alguns dels projectes de centres educatius transmeten els coneixements a partir de noves plataformes com el món audiovisual.És el cas de l'institut escola Trinitat Nova que aquesta escola-institut que ha creat un canal de televisió en què compta amb un petit plató i cada classe té uns reporters. Els alumnes són responsables de fer peces informatives i és en l'elaboració d'aquestes peces que els professors aprofiten per introduir els coneixements.A banda d'aquest projecte, aquest institut escola també construirà una nova biblioteca que servirà com a equipament comunitari, ja que des de l'escola han acordat amb els arquitectes de la reforma que es crearà una plaça d'entrada al centre, eliminant totes les tanques actuals, i posteriorment es podrà accedir a una biblioteca dedicada a tot el barri.A més, s'afegeixen 61 professionals que no són docents per completar l'atenció dels alumnes. Es tracta de psicòlegs, educadors, tècnics d'integració social, especialistes en llenguatge i audició o també especialistes en trastorns del desenvolupament i de la conducta. Aquests professionals han de servir de pont entre les famílies i el món educatiu.Laia Ortiz ha destacat la importància del món educatiu per lluitar contra la desigualtat perquè segons la tinenta d'alcalde "amb l'educació comença tot", per això el 24% del pressupost del Pla de Barris es concentra en projectes educatius.En aquesta línia, l'alcaldessa també ha remarcat que la seva idea del Pla de Barris no s'ha focalitzat mai en "només pedra" i per això han buscat projectes que esdevinguin una combinació entre inversions en infraestructures i projectes socials. Aquesta combinació ha ser servir per "reforçar els teixits" dels barris de Barcelona.Els pràcticament 30 milions destinats a projectes educatius del Pla de Barris ja han començat a invertir-se, però alguns projectes s'aniran realitzant al llarg dels dos anys de termini amb què compta el Pla de Barris.

Anar al contingut