Els equips de rescat busquen víctimes a San Antonio de Escazú. (Foto: EFE)
L'esllavissada ha sepultat cases i habitants a San Antonio de Escazú. (Foto: EFE)
San José

El pitjor temporal en anys causa 21 morts i destrosses greus a Costa Rica

El pitjor temporal dels últims anys a Costa Rica ha provocat 21 morts, 1.400 evacuats, un nombre indeterminat de desapareguts i destrosses importants a la costa del Pacífic i al centre del país. La majoria de víctimes han quedat sepultades per una esllavissada en un barri pobre de la localitat de San Antonio de Escazú, on el fang i les roques han arrossegat les cases de construcció humil. Una altra víctima mortal ha estat arrossegada per un riu a San Marcos de Tarrazú, a uns 60 quilòmetres de la capital, San José. El govern costa-riqueny ha decretat dos dies de dol nacional i l'estat d'emergència per les pluges.

Actualitzat
La presidenta del país, Laura Chinchilla, ha avançat que demanarà ajuda als països veïns i amics per les tasques de rescat i ajuda humanitària, perquè hi ha "dificultats serioses en el transport aeri". A causa del temporal, unes 1.400 persones s'han hagut de refugiar en 27 albergs, s'han suspès les classes fins a nou avís i carreteres i ponts han quedat malmesos per l'aiguat.

El pronòstics apunten a noves pluges i el govern manté l'alerta vermella pel temporal. En dos dies s'ha triplicat la quantitat mitjana d'aigua que cau al país en tot el mes de novembre.
Anar al contingut