Jordi Jacas amb els seus pares a la cabina de l'avió
Jordi Jacas amb els seus pares a la cabina de l'avió (Instagram / Jordi Jacas)

El pilot empordanès que ha emocionat a les xarxes: "Tot és gràcies als meus pares"

Jordi Jacas va compartir amb els passatgers un missatge d'agraïment als seus pares, que viatjaven per primera vegada en un avió pilotat per ell

RedaccióActualitzat

Amb 24 anys, Jordi Jacas és el pilot més jove d'Air Europa. La setmana passada va fer un vol entre Madrid i Màlaga molt emocionant perquè, per primera vegada, portava els seus pares. Ho van saber els passatgers perquè els va dedicar un missatge per megafonia i, més tard, va compartir per xarxes el vídeo, que acumula milers de visualitzacions.

Abans de començar el viatge, el pilot explica a tothom que volia compartir una "petita història personal", mentre els seus pares l'escolten a la part davantera de l'avió:

"El vol d'avui és molt especial per a dues persones que estan en aquest vol, però ho és més per a mi. És el primer dia que volen amb mi com a pilot i no hi ha paraules per poder descriure la sensació i la il·lusió que em fa sentir. M'han donat suport absolutament en tot per poder aconseguir el meu somni des de nen."

El vídeo acaba amb els pares aplaudint satisfets després de sentir l'agraïment públic: "Estic segur que sense ells res d'això hauria estat possible", diu el pilot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordi Jacas (@pilot_jordi)

El programa "El suplement" de Catalunya Ràdio ha parlat aquest dissabte amb el pilot Jordi Jacas, que estava a punt d'agafar un vol des de Madrid, on té la base d'Air Europa.

Nascut a Ullà, a l'Empordà, va acabar el batxillerat amb 18 anys, va anar un any a Irlanda i després va estudiar dos anys a l'escola de vol de Jerez de la Frontera, a Cadis.

Amb 21 anys ja va entrar a la companyia. Entre simuladors i hores de vol, els pilots han de fer entre 150 i 200 hores de pràctiques.

"És una feina difícil, de constància i sacrifici, amb exàmens constants, però que val la pena i no canviaria per res del món", ha explicat.

El pilot també ha parlat dels seus pares i ha insistit que "tot és gràcies a ells". 


Treure's la llicència de pilot comercial a Espanya pot costar "entre 70.000 i 120.000 euros, segons l'escola, perquè no es pot fer a cap lloc públic", ha dit Jordi Jacas, que ha afegit que els seus pares no volen que els torni els diners invertits, però que està molt agraït: "Ho tornaré amb vols i detalls", ha dit.

 

ARXIVAT A:
Viral Aeroports
Anar al contingut