Ramallah

El pianista jueu Daniel Barenboim és el primer israelià amb passaport palestí

Daniel Barenboim, el cèlebre pianista nascut a l'Argentina que posteriorment va adoptar la nacionalitat israeliana, té des de fa uns dies passaport palestí. Així ho ha fet saber l'exministre d'Informació de l'Autoritat Palestina, Mustafà Barghouti, que ha dit que se li ha concedit per la seva solidaritat amb el poble palestí en moments difícils. Barenboim ho ha confirmat aquest dissabte després d'un concert a Ramallah, poques hores abans que Israel i Palestina comencin un nou període de converses per trobar una pau estable.

Actualitzat
Daniel Barenboim es va presentar aquest dissabte al vespre a Ramallah, com tantes altres vegades, per compartir la música clàssica de què viu amb una audiència palestina. Però el que no sabien els que van gaudir del seu recital de piano de peces de Beethoven és que, formalment, Barenboim ara també és un ciutadà palestí.

Fa sis setmanes que li van entregar el passaport que li havia atorgat el govern d'unitat nacional palestí abans de ser dissolt el juny passat. El seu gest, el d'afegir la nacionalitat palestina a la israeliana, serveix, ha dit, per demostrar que el futur dels dos pobles coincideix i que creu que, tot i ser el primer, no serà l'únic que acceptarà la nacionalitat palestina. I tot això ho va anunciar a Ramallah, acompanyat de Mustafa Barghouti, l'exministre d'Informació que el va convidar a acceptar el passaport.

El seu gest, el d'afegir la nacionalitat palestina a la israeliana, serveix, ha dit, per demostrar que el futur dels dos pobles coincideix i que creu que, tot i ser el primer, no serà l'únic que acceptarà la nacionalitat palestina. Malgrat tot, el passaport és purament simbòlic.
Anar al contingut