Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

El petit poble de l'Anoia que atreu músics d'arreu del món

La tranquil·litat, la sensació de comunitat i un efecte crida dins del col·lectiu de músics són alguns dels aspectes que atrauen un nombre creixent d'artistes als Prats de Rei

Núria BacarditActualitzat

Els Prats de Rei és un poblet de poc més de 500 habitants, a l'Anoia, envoltat de camps. De tranquil·litat no n'hi falta, i això és el que ha atret músics internacionals per instal·lar-s'hi a viure.

Tot va començar fa uns anys amb una família de músics holandesos. Hi van comprar una casa que van reformar al casc antic per passar-hi la meitat de l'any. I van començar a explicar als col·legues de professió que s'hi estava molt bé.

El següent a arribar va ser el californià Michael League, guanyador de 4 grammys, amb un dels seus grups, Snarky Puppy. Menys quan està de gira, ell viu tot l'any al poble, en una altra casa al centre històric. S'hi ha fet un estudi a la seva mida, on venen músics d'arreu a compondre i enregistrar discos. Un d'ells, el pianista argentí Juan Andrés Ospina.

"Jo estic acostumat a gravar en grans estudis a Nova York i és un altre món. Allà, quan entres per la porta, comença a córrer el taxímetre. No pots entretenir-te ni provar res perquè és caríssim. Aquí molts músics venen cridats per en Michael sense saber ni tan sols què gravaran, què tocaran. Venen a provar."

La portuguesa Sofia Ribeiro, una reconeguda compositora i cantant de jazz, també s'està reformant una casa als Prats de Rei. Diu que "és una casa pensada per crear música. No està plena d'habitacions. Serà per crear. I per fer-hi petits concerts familiars".

Mentre encara la recta final de la reforma, també utilitza l'estudi del Michael. "Una de les coses que més m'agraden del poble, a més de l'entorn, és la sensació de comunitat. Ens han acollit molt bé i tens sensació de pertànyer a una comunitat."

Els músics s'han instal·lat als Prats de Rei (CCMA)


El poble es rejoveneix

L'alcaldessa ja ha vist com es reformen 4 cases que queien abandonades i es rejoveneix un poble envellit. Sap que hi ha més artistes interessats a venir-hi. "A veure si es convertirà en una mena de colònia de músics."

Els veïns estan encantats perquè disfruten d'actuacions gratuïtes i el poble respira música. L'any passat va ser l'escenari del Ground Up Music Festival, que, per la pandèmia, no es va poder fer a Miami. "Són actuacions que si no fos per ells no hauríem viscut mai", diu la Maria del Portal Marfull, que porta una botiga de comestibles del poble.

La Sofia Ribeiro explica que ha viscut en grans urbs com París, Brussel·les o Nova York, però diu: "No canvio per res la tranquil·litat d'aquí. M'hi vull quedar, perquè aquí tot flueix amb naturalitat, sense presses."

Un dels assajos en aquesta "colònia de músics" (CCMA)

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaArt
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut