El Petit Nicolás en una imatge d'arxiu
El Petit Nicolás en una imatge d'arxiu
Madrid

El "petit Nicolás" demana perdó al CNI i la defensa al·lega "trastorn de personalitat"

Actualitzat

El "petit Nicolás" ha demanat perdó al CNI en el judici que s'ha fet contra ell a Madrid per injúries al Centre d'Intel·ligència.

En un primer moment, Francisco Nicolás s'ha acollit al seu dret a no declarar, al·legant que li recomanava el seu metge, però després d'escoltar el contundent al·legat de l'Advocat de l'Estat en defensa de la feina de les institucions espanyoles, el "petit Nicolás" ha demanat perdó:

"Vinc d'una família militar per part de mare, i de rangs superiors en el Ministeri de Defensa. M'han inculcat el respecte a les institucions i si alguna vegada he dit alguna cosa que hagin pogut ser injúries demano perdó i em retracto. L'últim que voldria és injuriar als organismes espanyols. No tinc cap problema en retractar-me".

Tot i que els pèrits han dit que l'acusat té una megalomania greu, la fiscalia ha mantingut la petició de multa de 5.400 euros. Entén que Francisco Nicolás Gómez era conscient del delicte que cometia en assegurar que el CNI li va punxar el telèfon de manera il·legal. Segons creu, el seu trastorn no l'eximeix de responsabilitat penal.

L'Advocacia de l'Estat eleva la petició a 180.000 euros de multa i la defensa en demana l'absolució al·legant que el "petit Nicolás" té un trastorn de personalitat i que no és conscient de les conseqüències jurídiques dels seus actes.

Pels pèrits de la Clínica Forense dels jutjats, Francisco Nicolás pateix un trastorn mixt de personalitat narcisista de caràcter greu, la qual cosa li fa distorsionar la realitat i la seva capacitat de comprendre el que fa i té una necessitat "molt important" de creure's més del que és.

"Té una percepció de la realitat distorsionada. Les circumstàncies i les persones que el rodegen aleshores agreujaven aquest trastorn. La seva capacitat de valorar la realitat està molt limitada".

L'advocat de l'estat, fent-se seu l'informe del fiscal, ha recordat que el jove va posar al comissari de la Policia Nacional, Martin Blas, en el centre de la suposada trama que operava en contra d'ell:

"El que va dir tenia molta rellevància. Suposava desconèixer com es fan les interceptacions de les gravacions telefòniques, que ho controla el magistrat del Suprem. Tot el que va dir aquest senyor és mentida. Aquest tipus de penal exigeix un respecte per qui arrisca la seva vida pels espanyols".

A més, recorda que amb les seves injúries va obtenir benefici econòmic i va passar de ser un desconegut a un personatge conegut que va poder participar al programa "Gran Hermano VIp" on va guanyar 228.571 euros."Ho va fer amb ànim de lucre". afegeix i per això demana una sentència contundent per evitar que qualsevol es pugui fer conegut base de desacreditar a les institucions de l'Estat.

El 2016 se'l va condemnar a una multa de 4.330 euros per aquestes afirmacions, però l'Audiència Provincial de Madrid va ordenar repetir el judici perquè no s'havia citat a l'excomissari Eugenio Pino, un testimoni que els seus advocats consideraven clar per a la defensa del seu client. No obstant, la seva lletrada hi ha renunciat aquest mateix dimarts.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Anar al contingut