El pessebre de sorra és un clàssic de Nadal a la platja de la Pineda, de Vila-seca
Vila-seca

El pessebre de sorra, un clàssic de Nadal que pren forma a la platja a Vila-seca

L'obra efímera a la platja de la Pineda, de 9 artistes de diferents nacionalitats, es podrà visitar fins al cap de setmana després de Reis

A la platja de la Pineda, a Vila-seca, al Tarragonès, els artistes estan acabant de donar forma al Pessebre de sorra. Un clàssic de Nadal que cada any es dedica a un tema diferent. 

Encara no s'ha desvelat el motiu del conjunt, però tot apunta que gira entorn de la crisi climàtica: les ofrenes dels Reis d'Orient són molins de vent i plaques solars, el naixement desapareix sota les aigües del mar i al caganer l'acompanyen una pila de residus.

Els Reis Mags amb les seves ofrenes
El caganer fa la feina sobre un munt de deixalles, escombraries i residus

Hi participen 9 artistes de diferents nacionalitats, especialment de països del nord d'Europa com ara Bèlgica, els Països Baixos, Letònia, Dinamarca i Txèquia. Alguns, especialistes en escultures de gel i neu, han vingut en edicions anteriors. El dia 3 van començar a crear aquestes escultures efímeres sota l'expectació constant del públic que passeja a la vora de la platja. 

Cada autor disposa d'una pila de sorra per fer la seva composició. En total són 400 tones de sorra barrejada amb argila, que fa el material més consistent perquè aguanti, si més no, durant les festes. Sempre que no plogui.

Nou artistes internacionals treballen per enllestir les escultures

Malgrat el fred i el vent que ha bufat els últims dies, els artistes treballen a la intempèrie per tenir acabades les seves obres per aquest dimecres a la tarda. El pessebre es podrà visitar fins al cap de setmana de Reis.  

ARXIVAT A:
NadalArt
Anar al contingut