El personal d'escoles i instituts començarà a rebre la vacuna aquesta mateixa setmana
Una dona rep la vacuna (EFE/Marta Pérez)

El personal d'escoles i instituts començarà a rebre la vacuna aquesta mateixa setmana

Actualitzat

Tot el personal educatiu fins als 55 anys començarà a rebre la primera dosi de la vacuna aquesta mateixa setmana.

Mestres i professors i la resta de personal dels centres rebran un SMS i podran apuntar-se a un web per rebre la primera punxada de la vacuna d'AstraZeneca. Segons Educació, el procediment ja està preparat per començar a vacunar aquesta mateixa setmana.

L'operativa permetrà als professionals escollir entre un dels 37 centres vacunals de COVID-19 que Salut ha desplegat a Catalunya, i entre algunes franges horàries establertes. Està previst que aquest dimecres ja s'obri el torn per començar a vacunar-se.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que, en total, amb la vacuna d'AstraZeneca, es vacunaran 125.000 treballadors de centres educatius - públics, privats i concertats -. La resta de treballadors, els de més de 55 anys, "veurem si s'ha de fer amb alguna altra vacuna" quan s'acabin de vacunar els col·lectius prioritzats que s'estan fent ara mateix.

Aquest col·lectiu s'afegeix a d'altres d'essencials que ja l'estan rebent. Els primers van ser els professionals que treballen en farmàcies: farmacèutics, auxiliars i fisioterapeutes. I també s'ha començat a vacunar els funcionaris de presons i els cossos de seguretat i emergències.

Aquesta setmana està previst que comencin a rebre la vacuna els més grans de 80 anys que no viuen en residències geriàtriques.

Respecte a la vacunació de la població en general, la consellera ha afirmat que es farà "com abans, millor". En principi, des de Salut s'apunta que seria a principis de juny, però Vergés ha assegurat que "si pot ser abans del més de juny, estarem preparats". Ha dit que "tan bon punt hi hagi les dosis suficients i disponibles, muntarem tots els dispositius per poder fer en el menor temps possible la vacunació massiva".

 

 

ARXIVAT A:
Educació VacunesCoronavirus Covid-19
Anar al contingut