Residència de gent gran
Una residència de gent gran (CCMA)

El personal de neteja de les residències cobrarà 450 euros per la seva feina en pandèmia

Gairebé 4.000 treballadors rebran el complement extraordinari aquest mes

Un total de 3.982 professionals de la neteja de 602 residències catalanes rebran abans d'acabar l'any un pagament únic de 450 euros per reconèixer la seva implicació durant la primera onada de la pandèmia de la covid.

El Departament de Drets Socials ha informat que destinarà 1,4 milions d'euros en aquest complement extraordinari al personal de les 363 entitats proveïdores que reben finançament públic. Les empreses hauran d'acreditar l'abonament de la gratificació al personal afectat.

Cobrarà el complement el personal de neteja que va treballar entre l'1 de març i el 31 de maig del 2020, coincidint amb el primer estat d'alarma, en residències de persones grans, discapacitats, malalts mentals, drogodependents i persones afectades pel virus del VIH/sida.

El govern va aprovar el juny passat aquesta gratificació en un acord amb la voluntat d'agrair el treball fet en condicions de gran intensitat i d'un desgast físic i emocional molt elevats.

Aquest pagament únic pel personal de neteja complementa el Decret llei de juny del 2021, que va compensar l'esforç realitzat durant l'inici de la pandèmia als treballadors dels àmbits de la salut pública de Catalunya i dels serveis socials de caràcter residencial de la gent gran, discapacitat intel·lectual i física.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut