El personal de la UE que hagi estat a zones amb coronavirus treballarà des de casa

És una mesura de precaució per a les persones que en els últims 14 dies hagin viatjat al nord d'Itàlia, la Xina, Singapur i Corea del Sud

Actualitzat

El Parlament Europeu ha ampliat les mesures de precaució pel coronavirus, que ha arribat a Europa.

A més dels consells habituals, com rentar-se les mans, demana que es quedin a casa els eurodiputats i funcionaris que hagin estat a la Xina (continental, Hong Kong i Macau), Singapur, Corea del Sud i algunes regions del nord d'Itàlia (Llombardia, Piemont, Emília-Romanya i Vèneto). Són les àrees més conflictives, segons el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties.

En un comunicat adreçat al seu personal, l'Eurocambra recomana que treballin des de casa, si és necessari:

"Es demana que el personal que ha viatjat a una d'aquestes zones durant els darrers 14 dies es quedi a casa i que faci teletreballs. Se'ls convida a vigilar la seva salut i temperatura"

 

La nota també recomana als treballadors afectats que mirin dues vegades al dia si tenen febre i que, si no tenen símptomes de la malaltia, tornin a la feina 14 dies després d'haver tornat del viatge i d'acord amb un professional sanitari.

I demana anar al metge de capçalera de manera "urgent" a qui hagi estat en contacte amb una persona contagiada amb el coronavirus o tingui símptomes.

Segons dades de la institució, en un dia normal de feina es poden ajuntar unes 10.000 persones, comptant-hi també tots els visitants i periodistes.

Des de la Comissió Europea, s'han fet peticions semblants al personal, amb un criteri una mica menys restrictiu a Itàlia.

 

 

 


No tancar fronteres

El govern de Bèlgica s'ha mostrat contrari al tancament temporal de les fronteres per frenar la propagació del Covid-19.

N'ha parlat la ministra de Salut, Maggie De Block:

"No té sentit. Un virus no s'atura a les fronteres"

 

La ministra ha afegit que tampoc és útil controlar la temperatura als passatgers als mitjans de transport.

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuCoronavirus Salut
Anar al contingut