Istanbul

El periodista saudita Khashoggi hauria gravat la seva tortura i mort al consolat

RedaccióActualitzat

El periodista i dissident saudita Jamal Khashoggi hauria gravat el seu propi assassinat al consolat d'Istanbul amb el rellotge intel·ligent que duia, segons la premsa turca. El diari oficialista "Sabah" explica que va sincronitzar el seu rellotge intel·ligent amb el telèfon mòbil de la seva nòvia, que era a l'exterior.

El que va passar a dins del consolat va ser gravat pel rellotge i enviat al mòbil i al "registre del núvol" o sistema d'emmagatzematge de servidors remots. El diari afegeix que els agents saudites, quan es van adonar que portava el rellotge, van intentar esborrar les gravacions del "núvol" però no van poder eliminar tots els arxius.

El diari "The Washington Post" ja assegurava que hi havia documents d'àudio i vídeo del crim, i que el cos va ser desmembrat. L'Aràbia Saudita ha negat haver donat cap ordre per matar-lo i assegura que les acusacions són mentides. Onze dies després, Khashoggi continua sense aparèixer.

 

 

Tensions internacionals

El cas posa en dificultat les relacions de molts països, empreses i institucions amb el règim saudita. N'hi ha que han retirat la seva participació en una conferència sobre inversions que es farà a Riad el dia 23. Entre els que mantenen el compromís, hi ha el Fons Monetari Internacional, tot i que la directora de l'FMI, Christine Lagarde, s'ha declarat horroritzada pel cas.

Mentrestant, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha advertit que hi haurà un càstig sever si es demostra que el govern saudita és al darrere de la desaparició. També diu que parlarà amb el rei de l'Aràbia Saudita i que investigaran el tema.

Notícia relacionada: L'anul·lació d'una venda d'armes a l'Aràbia Saudita que s'ha convertit en un conflicte per al govern Sánchez

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Jamal KhashoggiAràbia Saudita
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut