Bagdad

El periodista que va llançar les sabates a Bush hauria estat apallissat a la presó

El periodista iraquià Muntazer al Zaidi, que va cridar a Bush que era un gos i que li va llançar les sabates, ha estat maltractat mentre era custodiat per les forces de seguretat iraquianes. El periodista té una mà i diverses costelles trencades, així com una hemorràgia interna i un ull de vellut. Segons el seu germà, totes aquestes ferides no se les va fer mentre era reduït en la conferència de premsa sinó posteriorment mentre estava detingut. Al Zaidi ha passat avui a disposició judicial i ha admès la seva intenció d'agredir el president dels Estats Units. Bush, per la seva part, ha dit que no té cap ressentiment contra el periodista i que deixa a les autoritats iraquianes decidir si se'l castiga o se l'indulta.

Actualitzat
La família del periodista creu que el jove, ara sota custòdia de les autoritats judicials, podria estar en un hospital nord-americà a Bagdad. I ha afegit que des que va ser detingut molts advocats s'han ofert a defensar-lo, però que Al Zaidi no ha tingut accés a cap representant legal.

Pel contrari, fonts judicials han assegurat que Al Zaidi ha comparegut davant el jutge d'instrucció en presència d'un advocat defensor i del fiscal. En aquesta compareixença, el periodista iraquià hauria admès que la seva intenció era agredir el president nord-americà.

Les autoritats de l'Iraq han explicat que el jove està ara sota les lleis del seu país, però encara no està clar quins càrrecs se li imputaran. El president dels Estats Units, George W. Bush, ha dit que no té cap ressentiment contra el periodista i que deixa a les mans del govern de l'Iraq decidir si se'l castiga o se l'indulta.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut