Jordi Borràs aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia
Jordi Borràs aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia

El periodista Jordi Borràs i el policia nacional s'acusen mútuament davant la jutge

Borràs va acabar amb el nas trencat i va denunciar el policia nacional per agressió, i aquest diu que va ser al revés

Actualitzat

El fotoperiodista Jordi Borràs i el policia nacional al qual va denunciar perquè el va agredir han declarat aquest matí com a investigats al jutjat que instrueix el cas. Tots dos han estat citats perquè van presentar denúncies creuades.

Tant l'un com l'altre s'han denunciat mútuament. Segons el relat de Borràs, el policia li va donar cops a la cara i li va trencar el nas després de cridar consignes a favor del dictador Franco i d'Espanya.

El periodista ha explicat que espera que la jutge pugui acabar amb unes amenaces que diu que fa 5 anys que duren.

"És el clímax de cinc anys d'amenaces. Com sabeu, això és un malson que per mi comença a l'octubre de 2013, i des de llavors fins ara he perdut el compte de la quantitat de denúncies per agressions, coaccions, amenaces, intents d'agressió que hi ha hagut com a resultat de fer la meva feina."

L'agent, per la seva banda, s'ha ratificat en la seva versió i diu que el periodista va cridar contra la policia i li va pegar.

Mentre l'agent presenta els fets com una baralla, la defensa de Borràs manté que es tracta d'una agressió a causa de l'activitat periodística i especialment per les investigacions sobre l'extrema dreta del fotògraf.

 

 

Després de la declaració dels dos investigats han de prestar declaració la parella de Mossos que van acudir al barri Gòtic al dia dels fets i el veí que va avisar el 112. La jutge ha d'escoltar la versió de tres testimonis més.

L'agressió va ser el 16 de juliol al carrer Capellans del barri Gòtic de Barcelona quan sortia de l'Ateneu Barcelonès, on havia anat a cobrir la presentació de la Crida Nacional per la República.

Policia "secreta"

L'agent de la Policia Nacional denunciat per Borràs, que primer es va pensar que feia tasques administratives a la Comissaria de La Verneda, és inspector de la brigada d'informació, coneguda com a "policia secreta", càrrec al qual va ser ascendit fa 15 anys.

La Policia Nacional va obrir un expedient informatiu al funcionari per saber què havia passat, ja que l'agent també va interposar una denúncia contra Borràs.

 

Mostres de suport

Borràs ha estat rebut a les portes de la Ciutat de la Justícia per companys de professió i del Col·legi de Periodistes, i d'altres com Roger Espanyol, que va perdre ull a causa d'una pilota de goma l'1-O.

En un tuit el fotoperiodista els ho ha agraït.

 

 

 

També el president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat a la xarxa el suport a Jordi Borràs i de la lliberat d'expressió. Torra destaca que l'agent no ha estat ni apartat ni sancionat pel cos de la Policia Nacional.

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Extrema dretaPolicia NacionalJudicial
Anar al contingut