Barcelona

El perfil professional més buscat el 2008 serà responsable comercial, segons Adecco

Responsable comercial. Aquest serà el perfil professional més buscat del 2008, segons conclou un estudi de l'empresa de treball temporal Adecco, que apunta quines seran les professions amb més demanda. Els analistes programadors i els metges, especialment pediatres, també van buscats, així com els anomenats "controllers", que porten la comptabilitat de les empreses. En aquestes professions, Adecco assegura que el sou anual mínim brut és de 30.000 euros, tot i que en alguns casos s'eleva fins a 75.000.

Actualitzat

En primer lloc de la llista hi ha els responsables comercials, les persones que s'encarreguen d'ampliar i mantenir la cartera de clients en les empreses, una feina per a la qual cal nivell universitari, anglès i cinc anys d'experiència. El sou és d'un mínim de 30.000 euros bruts a l'any.

També estaran sol·licitats els analistes programadors que dominen la tecnologia ".net". A més de telecomunicacions o enginyeria o FP en informàtica, és imprescindible l'anglès i la retribució també ronda els 30.000 euros anuals.

Falten metges i, especialment, pediatres, que també estan entre els principals perfils professionals demanats, segons Adecco; la retribució, entre 60.000 i 75.000 euros.

I de l'àmbit empresarial també van buscats els anomenats "controllers", encarregats de la comptabilitat de les empreses, que han de ser llicenciats en Econòmiques o Administració i Direcció d'Empreses, i cobren entre 30.000 i 40.000 euros l'any. Ara bé, els més buscats, però, no són els més cotitzats.

De fet, una de les feines més ben pagades és la de director industrial, remunerada amb entre 90.000 i 110.000 euros bruts a l'any. Un salari semblant al que rebran els directors de departaments jurídics d'una companyia. Els canvis constants en la normativa, ja sigui civil, mercantil, laboral i fiscal, fa que sigui un càrrec imprescindible per a moltes empreses.

També ronden els 100.000 euros els "project managers" en el sector farmacèutic, que s'ocupen de planificar, executar i controlar els projectes d'un laboratori.

Una mica per sota, en els 70.000 euros, hi ha el sou d'un responsable de desenvolupament de negocis. Aquest serà un dels perfils més ben pagats aquest any, ja que moltes empreses que estan en fase d'expansió en necessitaran per assegurar la inversió. La seva feina serà analitzar els mercats, captar nous clients i marcar les estratègies de la firma per posicionar-se en el mercat.

En la majoria d'aquests casos, al sou se li ha de sumar una part d'ingressos variables, i també cotxe i telèfon mòbil de la companyia, dietes i, fins i tot, assegurança mèdica.

Anar al contingut