Uns joves en un acte recent a Barcelona per condemnar les agressions LGTBI
Uns joves en un acte recent a Barcelona per condemnar les agressions LGTBI (ACN/Blanca Blay)

El perfil de l'agressor contra la comunitat LGTBI: "Un jove que actua en manada"

L'Observatori contra l'Homofòbia denuncia un augment dels delictes d'odi i les agressions físiques a la comunitat LGTBI del 34,5% en un any

Els delictes d'odi, les agressions o els assetjaments contra la comunitat LGTBI han augmentat un 34,5% en un any, segons les dades recollides per l'Observatori contra l'Homofòbia, que denuncia que les incidències no paren de créixer els últims anys.

En el primer semestre d'aquest any, l'associació ha registrat 117 incidències. El col·lectiu gai és el que més ho denuncia, seguit del transsexual, però aquest any també s'han recollit casos, per primer cop, de persones que s'identifiquen com a no binàries.


Discurs d'extrema dreta

"Tenim una extrema dreta, legitimada, amb un discurs d'odi que no té cap vergonya de dir-ho i inclús a prohibir o a subhastar els nostres drets", ha dit Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'Homofòbia, en una entrevista al canal 3/24, per explicar l'augment de la violència els últims anys.

El perfil de l'agressor, segons Eugeni Rodríguez, "és un home, un jove, que actua en manada, com actuen en contra de les dones". Estaríem parlant d'una edat entre els 17 i els 20 anys, i el president de l'Observatori contra l'Homofobia ha destacat: "Hem de fer tots els esforços, des de l'educació, perquè no triïn el camí de l'odi." 


Mostres d'odi

El tipus de discriminació més denunciat són les mostres d'odi, com ara pintades o destrosses de simbologies LGTBI, seguides de les agressions físiques. En el primer semestre d'aquest any se n'han comptabilitzat 26, més del doble que l'any passat. Es redueixen les agressions verbals, però augmenten les físiques.

 

Pel que fa als àmbits on hi ha més denúncies del col·lectiu LGTBIQ+, destaquen la via pública i internet i xarxes socials, seguits a més distància per la feina. Només hi ha hagut un descens en les incidències en l'habitatge, que es pot explicar per les restriccions que hi havia per la pandèmia, mentre que ara s'ha reprès la presencialitat i les activitats de lleure i d'oci en espais públics.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut