David Bonvehí i Carles Puigdemont (EFE)
David Bonvehí i Carles Puigdemont (EFE)

El PDeCAT s'integrarà en Junts per Catalunya sota el lideratge de Puigdemont

La direcció del PDeCAT acorda començar un procés gradual per integrar-se a Junts per Catalunya

RedaccióActualitzat

El PDeCAT ha aprovat "transitar" cap a JxCat. El partit fa aquest dissabte el consell nacional que segella el futur de la formació. Sota una sola estructura i el lideratge de Carles Puigdemont. 

El Consell Nacional ha aprovat amb un 85% dels vots la proposta. Hi ha hagut 212 vots emesos, dels quals 182 han votat a favor de la proposta.  Només hi ha hagut dos vots en contra (0,94%) i 28 en blanc (13,21%).

El president David Bonvehí subratlla que volen ser peça clau del projecte ampli de Junts i que encara s'ha de concretar com es farà la confluència.

La intenció del PDeCAT i JxCat és unificar-se en una sola marca electoral, que, de fet, és la que han fet servir en totes les eleccions des de fa dos anys.


Tensió en el debat

Tot i l'ampli suport a la proposta, hi ha hagut certa tensió al debat quan crítics propers al manifest Segon Origen -que demanava una assemblea "urgent" per integrar el partit a JxCat- han alçat la veu en contra de la gestió de David Bonvehí del procés participatiu i la proposta d'encaix. Consideren que hi ha hagut poc temps per a debatre-la i han demanat -sense èxit- que se n'ajornés la votació.

 

 

Participació de les bases

La decisió és fruit del procés participatiu en què els associats, en una seixantena de reunions arreu del país, han debatut sobre el futur del partit. La proposta final és que el PDeCAT i JxCat siguin una sola estructura amb el lideratge indiscutible del president Carles Puigdemont i amb l'objectiu polític d'assolir la independència efectiva de Catalunya.

 

 

La gran pregunta, que no s'ha respost, és com s'ha de fer aquesta integració i si el Partit Demòcrata s'ha de dissoldre o no, tot i que els associats, segons David Bonvehí, no ho volen:

"Som el partit amb més associats, molt implantat territorialment, amb una estructura tècnica i professional molt valuosa. No volem renunciar mai a tot això. No hi renunciarem mai."

Bonvehí entén que el procés de confluència cal fer-lo tan de pressa com sigui possible i que ha d'estar enllestit quan hi hagi eleccions catalanes.

 

El paper de la Crida

L'executiva del PDeCAT té l'aval per seguir negociant amb JxCat i la Crida, amb l'aspiració que el PDeCAT sigui una "peça clau" dins del nou partit. La clau serà com conflueix aquest diàleg intern de l'espai postconvergent, on també s'hi impliquen actors com ara la Crida.

 

ARXIVAT A:
PDeCATJxCatCrida Nacional per la RepúblicaProcés catalàCarles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut