El president Carles Puigdemont i Marta Pascal en una imatge d'arxiu (ACN)
El president Carles Puigdemont i Marta Pascal en una imatge d'arxiu (ACN)

El PDeCAT prepara una "llista del president" amb Puigdemont i sense Marta Pascal

RedaccióActualitzat

El PDeCAT prepara una llista transversal encapçalada per Carles Puigdemont de cara a les eleccions del 21D. Seria una "llista del president" en què hi podria haver consellers empresonats, alcaldes i independents. La coordinadora general, Marta Pascal, en queda fora.

Segons avançava "La Vanguardia", i han confirmat a TV3 i Catalunya Ràdio fonts del PDeCAT, la formació prepara una "llista cívica", liderada pel partit, però obert a altres noms i entitats.

Encara no està clar com es plasmarà aquesta llista i si serà amb les sigles del partit o amb una altra marca electoral. Hi ha de temps fins dimarts per registrar un nou nom. Dimecres, el PDeCAT farà el seu consell nacional, que estava previst per al cap de setmana i va quedar ajornat. Fins divendres hi ha temps per presentar els noms de la llista.

Aquesta opció podria descartar definitivament la fórmula de l'agrupació d'electors.

Sense Marta Pascal

Entre els noms de la llista no hi hauria el de Marta Pascal, a petició pròpia, per poder-se dedicar més al partit i afavorir la transversalitat d'aquesta candidatura.

El president Puigdemont es va reunir dissabte a Brussel·les amb el president de la formació, Artur Mas, i la coordinadora general, Marta Pascal, i el coordinador d'Organització, David Bonvehí.

Els Partit Demòcrata optaria per aquesta opció, després que Esquerra Republicana hagi descartat formar amb ells una llista unitària.

També hi ha sobre la taula la possibilitat de crear una agrupació d'electors, promoguda des de diverses figures del sobiranisme, que també estaria encapçalada per Puigdemont.

ARXIVAT A:
IndependènciaArticle 155Eleccions 21DProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut