Pla curt on es pot veure una estàtua de la part alta de la façana de la Paeria de Lleida amb un llaç groc lligat al coll en solidaritat amb els pres…
Pla curt on es pot veure una estàtua de la part alta de la façana de la Paeria de Lleida amb un llaç groc lligat al coll en solidaritat amb els presos polítics, el 4 de desembre de 2017. (Horitzontal)

El PDeCAT i la CUP pengen llaços grocs a les façanes de l'Ajuntament de Lleida

Actualitzat

ACN Lleida.-El PDeCAT i la Crida-CUP per Lleida han penjat llaços grocs a les dues façanes del Palau de la Paeria. El PDeCAT ho ha fet al coll d'una estàtua que hi ha a la part alta de la façana de Blondel i la CUP n'ha posat 4 a les columnes que tenen al davant de les finestres del seu despatx. Ambdues formacions ho han fet després de conèixer-se la decisió judicial de mantenir a presó Junqueras, Forn, Sánchez i Cuixart i per protestar que aquest fet altera la campanya del 21-D. Volen lamentar així que l'estat espanyol continuï judicialitzant la política i impedeixi els partits independentistes concórrer a les eleccions en igualtat de condicions. La penjada d'aquests llaços grocs a la Paeria coincideix amb l'arrencada de la campanya electoral i al mateix temps la prohibició de la Junta electoral sobre aquesta determinada simbologia per les denúncies del PPC i C's.

(S'afegeix informació sobre la reacció de C's a la penjada de llaços grocs a la Paeria)El president del grup municipal del PDeCAT a l'Ajuntament de Lleida, Toni Postius, lamenta profundament la interlocutòria del Tribunal Suprem per la qual els Jordis i dos consellers cessats pel 155 continuen a la presó de forma indefinida. En aquest sentit, Postius considera que ''l'estat espanyol ha decidit continuar amb la judicialització de la política, fet que comporta que la campanya electoral que comença aquesta mitjanit no es pugui desenvolupar en condicions de normalitat perquè, malauradament, continuarà havent-hi presos polítics''. Per Postius, ''tot això obliga al conjunt de la societat catalana i lleidatana a mobilitzar-nos de cara al 21 de desembre per dir d'una forma molt clara 'no' a aquesta forma d'actuar de l'Estat i en defensa de les nostres institucions i la nostra llibertat''.La CUP ha comunicat que havia penjat aquests llaços grocs a través d'una piulada a tuiter on indiquen que ''des de Lleida, Ponent, #LlibertatPresosPolítics'', així com que ''us volem a casa'' en referència a Cuixart, Sànchez, Junqueras i Forn.C's denunciarà davant la Junta Electoral la penjada de llaços grocsLa portaveu del grup municipal de C's a la Paeria, Ángeles Ribes, ha anunciat que des de la seva formació es denunciarà davant la Junta Electoral Provincial als grups municipals que han col·locat ''símbols propagandístics'' a les façanes de l'Ajuntament ''perquè estan comprometent la neutralitat d'una institució que és de tots els veïns de Lleida''. Ribes ha lamentat que els grups d'ERC, PDeCAT i la Crida-CUP utilitzin la Paeria com a ''instrument de propaganda política'' i pengin llaços grocs per demanar la llibertat de ''polítics que estan a la presó per saltar-se les lleis''.

Anar al contingut