Barcelona

El PDeCAT designa nova portaveu i nous negociadors per formar govern

El Consell Nacional i la direcció del partit conviden a la trobada tots els diputats i diputades de Junts per Catalunya

RedaccióActualitzat

Després del ple d'aquest matí al Parlament i els empresonaments decretats aquest divendres pel jutge Llarena, el PDeCAT ha reunit aquesta tarda el seu consell nacional per abordar l'estratègia del partit en l'actual situació.

En un consell en què han assistit diputats de Junts per Catalunya i que ha estat marcat per l'absència dels polítics empresonats i exiliats, la coordinadora Marta Pascal ha fet una crida a aixecar-se i mantenir la determinació.

Pascal ha reclamat la formació d'un govern al més aviat possible per respondre als últims empresonaments. "La gent del PDeCAT i la gent de JxCAT defensarem la causa democràtica davant de qui calgui, i amb els arguments que tenim parlarem amb qui sigui", ha assenyalat en la seva intervenció la coordinadora general del partit, Marta Pascal. "Som el fil conductor d'una manera de fer política que fa 40 anys que existeix", ha apuntat.

El primer pas, ha dit, és formar un govern que permeti acabar amb l'aplicació de l'article 155. Amb aquesta finalitat el partit ha nomenat els diputats Marc Solsona i Lluís Fonts com a encarregats de portar el pes de les negociacions i ha designat Maria Senserrich com a nova portaveu de la formació.

La presència dels diputats de Junts per Catalunya a la reunió del consell nacional ha aixecat forts aplaudiments.

Anar al contingut