Votació durant l'assemblea del PDeCAT a Barcelona (ACN)
Barcelona

El PDeCat aprova fer efectiva la república "al més aviat possible" i no de forma "immediata"

Per nou vots de diferència, cau la via que defensava la fórmula de fer efectiva la república "de forma immediata"

Actualitzat

El plenari de l'assemblea del PDeCAT ha resolt una altra de les incògnites que van quedar pendents de resoldre del debat de les ponències, en concret de la ponència política.

Tot i que divendres s'havia aprovat una esmena que defensava "fer efectiva la república" com a objectiu del partit i fer-ho "de forma immediata", la mesa de la ponència va decidir elevar al ple la decisió final, davant d'un debat molt ajustat en comissió.

I la mesa proposava canviar la fórmula "immediata", defensada per tres territorials, per l'opció "al més aviat possible".

A la votació d'aquest diumenge al ple, s'ha validat, per només nou vots de diferència, "fer efectiva la república al més aviat possible" i decau l'opció "immediata".

La "unilateralitat" torna a ser als estatuts

La sessió plenària de l'Assemblea del PDeCAt també ha aprovat avui incloure de nou en els estatuts de la formació que no es descarti la via unilateral a l'hora de buscar "la forma més ràpida i efectiva de crear una República catalana".

 Aquesta menció a la unilateralitat ja figurava en els estatuts que es van aprovar al congrés fundacional del partit fa dos anys, però la direcció va haver d'eliminar-la per poder inscriure a la formació en el registre de partits del ministeri de l'Interior. Ara,l'assemblea d'associats han votat recuperar aquest concepte.

El text aprovat fa al·lusió al referèndum de l'1 d'octubre i indica que "el seu mandat democràtic obliga als representants del poble català a buscar la forma més ràpida i efectiva de crear una República catalana, preferiblement amb l'acord del Govern espanyol però sense renunciar a l'exercici unilateral del dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya".
 

ARXIVAT A:
PDeCAT
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut