Barcelona

El Patronat de la Sagrada Família creu que no està tot perdut amb el túnel de l'AVE

El Patronat de la Sagrada Família no es dóna per vençut tot i la decisió de l'Audiència de Barcelona de no aturar cautelarment el túnel de l'AVE per sota de Barcelona. En declaracions a "El club", de TV3, el president del patronat, Joan Rigol, ha remarcat que la justícia "diu que no ara, però també que aniran vigilant fins al moment que creguin que ho hagin de parar". L'altra cara de la moneda és l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que s'ha felicitat per la resolució de l'Audiència i ha aprovat les condicions del tribunal, que obliga l'administració a informar periòdicament de l'evolució del projecte.

Actualitzat

En una valoració inicial de la resolució, Joan Rigol ha considerat que la decisió judicial no s'ha d'interpretar "exactament com es diu, que es pot fer l'AVE", sinó que "està molt matisat". El president del Patronat de la Sagrada Família ha subratllat que "en un país civilitzat, s'ha d'obeir la justícia", ja que segons ell, "ara no" paralitzen les obres però "aniran vigilant fins al moment que creguin que ho hagin de parar".

Rigol també ha advertit que el patronat lluitarà fins al final "amb mitjans polítics, a través dels grups que ens vulguin donar suport" i portaran la defensa del temple "fins allà on puguem". El patronat considerat "un risc greu irreversible" el pas del túnel de l'alta velocitat a menys de dos metres del temple d'Antoni Gaudí.

Ben diferent és la reacció de l'alcalde de la capital catalana, Jordi Hereu, que veu "de sentit comú" la decisió de l'Audiència Nacional i ha acceptat de bon grat que l'administració hagi de mantenir informada la justícia en tot moment del desenvolupament de les obres.

Hereu ha recordat que l'obra és "d'interès general" i ha afegit que la suspensió cautelar del projecte "hauria estat un precedent molt preocupant" perquè "anem malament si comencem a parar obra pública a base de sentències". L'alcalde creu que a l'AVE "se li està donant massa importància" i que els últims mesos s'han vist "massa idees i improvisacions" sobre aquest tema.

L'alcalde també ha dit que la resolució "reforça" la voluntat dels govern espanyol, català i barceloní de construir el túnel.

Anar al contingut