Barcelona

El Patronat Catalunya Món i la prestigiosa London School of Economics signen un conveni per promocionar Catalunya

L'historiador Paul Preston dirigirà l'Observatori Catalunya Món, la institució que s'ha creat a partir d'aquest conveni entre la Generalitat i la London School of Economics. L'objectiu d'aquest acord és donar a conèixer al món la realitat catalana fent servir els coneixements de la prestigiosa escola de negocis londinenca. El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit que la creació d'aquest observatori serà "una porta oberta permanent a la nostra intenció d'internacionalitzar Catalunya".

Actualitzat
Paul Preston, que dirigirà l'observatori a partir del curs 2009-10, s'ha mostrat "commogut" pel privilegi i "per la visió de país" que té aquest projecte. Tot i que no ha avançat cap programa concret, Preston ha afirmat que estan previstes conferències, sessions de treball i publicació d'informes.

Carod-Rovira ha informat que aquest primer curs el pressupost que s'ha establert és de 200.000 euros, dels quals el 50% els aportarà la Generalitat i l'altre 50% l'aportaran a parts iguals la resta de socis de l'acord, que són Mediapro, Abertis Infraestructures, Foment del Treball Nacional, la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Societat Barcelonesa d'Amics del País que presideix l'advocat Miquel Roca i "la Caixa".

La London School of Economics, que té una associació d'estudiants catalans, ja disposa d'altres observatoris com l'observatori grec, el turc i el de l'Índia, segons ha explicat el director de la LSE, Howard Davies, amb els quals s'inspirarà per posar en marxa l'Observatori Catalunya Món.
Anar al contingut