Terry Jones (Foto: EFE)
La Constitució protegeix la llibertat d'expressió com un dret fonamental.
Nova York

El pastor Terry Jones fa marxa enrere i diu que no cremarà cap Alcorà "ni ara ni mai"

El pastor evangelista ha avortat l'amenaça que mantenia per protestar contra la construcció d'una mesquita projectada a la Zona Zero de Nova York. Jones assegura que no cremarà cap exemplar dels llibre sagrat de l'islam "ni ara ni mai". El pastor Terry Jones és ara a Nova York i podria reunir-se amb l'imam de la ciutat o participar en protestes previstes per aquesta tarda.

Actualitzat
El reverend evangelista de la petita església de Florida però ja conegut arreu del món, Terry Jones, és a Nova York i podria reunir-se amb l'imam de la ciutat per convèncer-lo que es construeixi en un altre lloc la mesquita projectada a la Zona Zero, el lloc que ocupaven les Torres Bessones, que van caure després d'un atemptat d'Al-Qaeda. La trobada, però, encara no està clara, ja que l'imam ha assegurat que no té cap intenció de reunir-se amb el pastor.

Jones també podria aprofitar el seu viatge a Nova York per afegir-se a la manifestació contra l'oratori d'aquest dissabte a la tarda.

De moment, l'única incògnita que s'ha esvaït és la que envoltava la crema de l'Alcorà, una amenaça que Jones havia reiterat i havia tornat a plantejar diverses vegades en les darreres hores. Ara en una entrevista a l'NBC, el pastor ha deixat clar que la seva església no cremarà exemplars del llibre sagrat de l'islam "ni ara ni mai". Jones ha afegit que la intenció de la seva església era mostrar que hi ha, ha dit, "elements perillosos i molt radicals dins l'islam" i que considera que amb el ressò que ha tingut l'anunci de la crema "s'ha acomplert totalment aquesta missió".

L'amenaça de Jones ha fet la volta al món i l'FBI i el mateix president dels Estats Units, Barack Obama, havien alertat del perill que suposava per a la seguretat nacional. La convocatòria de la crema ha marcat una celebració del novè aniversari dels atemptats a les Torres Bessones l'11 de setembre del 2001, en els quals van morir 3.000 persones. Tant a Washington com a Nova York s'han homenatjat les víctimes.
Anar al contingut