Gent al passeig de Sant Joan de Barcelona l'abril del 2020, quan encara no era obligatori dur mascareta al carrer (ACN/Mar Vila)
Barcelona

El passeig de Sant Joan, segon millor carrer del món al rànquing de Time Out

L'equip internacional de la revista selecciona els 30 millors carrers en homenatge a la vida social que s'hi desenvolupa

RedaccióActualitzat

Pensant en la necessitat humana de socialitzar, Time Out Internacional ha seleccionat els 30 millors carrers del món. I al número 2 del rànquing hi ha un carrer català, el passeig de Sant Joan, de Barcelona, només superat a la classificació per l'Smith Street de Melbourne, a Austràlia.

Els segueixen a la llista, per aquest ordre, el South Bank, a Londres; el San Isidro, a l'Havana; i Sunset Boulevard, a Los Angeles.

Cal anar fins al número 17 per trobar-hi la Gran Vía, de Madrid. Al 24 hi ha la rue Tiquetonne, de París, i tanca el "top 30" l'Star Street, de Hong Kong.

Amb aquesta iniciativa, la marca mundial de mitjans de comunicació i hostaleria diu que ha volgut retre homenatge a "les grans empreses i comunitats locals" que fan que les ciutats i carrers siguin "apassionants", segons ha afirmat l'editor internacional de Time Out, James Manning:

"És més important que mai donar-los suport ara que el món comença a reobrir-se. Des dels àpats fins a la cultura a l'aire lliure, la vida al carrer és on es pot albirar el futur de les nostres ciutats. Els éssers humans són criatures socials i aquests carrers són els llocs on hem d'estar mentre comencem a menjar, beure i socialitzar junts un cop més."

 

Com s'ha definit la classificació

L'opinió dels residents, amb una enquesta global a més de 27.000 persones, ha estat la base per elaborar la llista.

Time Out International, format per més de 100 editors i experts locals, ha elaborat el rànquing tenint en compte el menjar, la beguda, l'art, la cultura, la vida nocturna i l'ambient durant l'últim any.

A Barcelona, segons ha publicat l'edició catalana de Time Out, hi va haver cinc finalistes: el passeig de Gràcia, Enric Granados, la Rambla Catalunya, la Rambla i el passeig de Sant Joan. Entre els motius pel qual el van escollir, hi ha el fet que és un encreuament de camins, que és "verd i fet a mida dels vianants", que hi conviuen les noves tendències i la tradició a l'hora de menjar, que hi ha tota mena de comerç i que és un "enclavament cultural de primer ordre".

Aquesta és la classificació dels millors carrers, segons Time Out:

1. Smith Street, Melbourne
2. Passeig de Sant Joan, Barcelona
3. South Bank, Londres
4. San Isidro, L'Havana
5.  Sunset Boulevard, Los Angeles
6. Witte de Withstraat, Rotterdam
7. Rua Três Rios, São Paulo
8. Haji Lane, Singapur
9. Rua Rodrigues de Faria, Lisboa
10. Calle Thames, Buenos Aires
11. Križíkova Ulice, Praga
12. 7th Street, Melville, Johannesburg
13. Cat Street, Tòquio
14. 30th Avenue, Nova York
15. Levinsky Street, Tel Aviv
16. Milwaukee Avenue, Chicago
17. Gran Vía, Madrid
18. Calle Ocho, Miami
19. King Street, Sydney
20. Rua de Miguel Bombarda, Porto
21. Paseo de la Reforma, Mèxico
22. Main Road, Kalk Bay, Ciutat del Cap
23. Alserkal Avenue, Dubai
24. Rue Tiquetonne, París
25. Mariannenstraße, Berlín
26. Calle José Gálvez, Lima
27. Seaport Boulevard, Boston
28. Jaegersborggade, Copenhaguen
29. Allen Avenue, Lagos
30. Star Street, Hong Kong

ARXIVAT A:
Desescalada
Anar al contingut