Arrimadas va ser la cap de l'oposició al Parlament fins a principis del 2019 (ACN)

El pas d'Arrimadas per la política: de l'èxit a la desfeta de Ciutadans

Repassem la pujada i la caiguda d'un lideratge que serà recordat com a ariet de l'independentisme i, més concretament, de Carles Puigdemont

RedaccióActualitzat

Inés Arrimadas deixa la política i ho fa després d'una trajectòria meteòrica. Les primeres línies les va escriure el 2012, estrenant-se com a diputada al Parlament, però no va agafar embranzida fins a la marxa d'Albert Rivera a Madrid.

El 2015, Arrimadas va treure 25 diputats i es va convertir en la cap de l'oposició: l'ariet contra l'independentisme, i contra Puigdemont

Després del referèndum amb el 155, la victòria a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017 va ser el seu gran moment. 

El procés, la polarització del moment i una estratègia basada en missatges curts, senzills, a l'abast de tothom, van donar a la líder de Ciutadans a Catalunya el seu moment polític més dolç. Els cartells i les proclames sonores van marcar la primera part de la legislatura.

Però la líder dels taronges tenia ganes de fer el salt a Madrid, davant les reticències d'Albert Rivera, que al final cedeix. El declivi ja havia començat.

Aquest vídeo del Telenotícies recull la seva trajectòria, des de la glòria fins a l'estocada de diumenge a les municipals:


 

ARXIVAT A:
CsInés ArrimadasParlament de CatalunyaCongrés dels DiputatsEleccions Generals 2023 - 23J
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut