El Partit Popular podria presentar esmenes als seus propis pressupostos al Senat

RedaccióActualitzat

El Partit Popular està disposat a esmenar els seus propis pressupostos després de la moció de censura a Mariano Rajoy.

La vicesecretària d'Estudis dels populars, Andrea Levy, ha anunciat que el PP farà els canvis que consideri oportuns durant la tramitació al Senat, on té majoria absoluta, i no descarta que afectin els acords aconseguits amb el PNB:

"Al Senat hi ha un període d'esmenes i el grup popular al Senat introduirà aquelles esmenes que cregui oportunes en el text. Nosaltres som un partit seriós, responsable, i compromès amb el futur d'Espanya."

Els nacionalistes bascos van votar a favor dels pressupostos amb el PP, però després van avalar també la moció de censura.

Per Levy, la moció de censura socialista parteix d'un vici d'"il·legitimitat", ja que Sánchez ha passat per damunt del que van votar els espanyols a les urnes, que van decidir donar la majoria al PP. "És constitucional, però no té la legitimitat deguda", ha assegurat.

La vicesecretària d'Estudis dels populars ha demanat avui que el president del govern, Pedro Sánchez, es comprometi amb el respecte a la Constitució a Catalunya per damunt del "canvi polític" que ha establert amb els independentistes per arribar a La Moncloa.

 

En declaracions a la seu nacional del PP, Levy ha reclamat la retirada de la pancarta penjada al balcó del Palau de la Generalitat que demana la llibertat de presos sobiranistes i ha advertit que, si el president català no la fa despenjar, Sánchez li ha de trucar per demanar-l'hi.

 


Segons Levy, aquesta pancarta trenca amb la "neutralitat obligada" d'una institució com la Generalitat, i per això ha instat Sánchez a trucar "a un dels seus socis, el que l'ha portat a La Moncloa", per reclamar-li la retirada d'aquell cartell d'"activisme independentista".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut