El Partit Nacionalista Escocès ovaciona Ponsatí i dona suport als presos i exiliats

RedaccióActualitzat

El Partit Nacionalista Escocès clou el congrés d'Aberdeen enmig d'una campanya creixent per la celebració d'un segon referèndum d'independència del Regne Unit.

El protagonisme, però, se l'endú l'independentisme català, per la presència en l'acte de l'exconsellera d'Ensenyament Clara Ponsatí i del seu advocat que lluita per impedir la seva extradició a Espanya, Aamer Anwar.

 

Moció de suport a presos i exiliats

El congrés de l'SNP ha aprovat una moció en suport de Ponsatí i dels líders catalans a la presó i a l'estranger.

El partit reclama al govern espanyol que permeti "la tornada de tots els exiliats" i l'alliberament dels "presos polítics sense condició, com a part d'un acord democràtic"

El text de la resolució, que ha estat proposat per les joventuts de l'SNP, destaca "la independència" judicial i policial del sistema escocès en el procediment d'extradició, però alerta que, si s'executa l'euroordre, Ponsatí correria el risc d'anar a la presó per "promoure el dret pacífic de Catalunya per determinar el seu propi destí".

 

Ovació a Ponsatí

Ponsatí i el seu advocat han estat rebuts amb una ovació que ha durat més de mig minut:


La resposta de Ponsatí: "Gràcies, gràcies, gràcies".

 

 

Ponsatí ha agraït el suport que ha rebut dels escocesos des que va tornar, al març, a la seva plaça de professora a la Universitat de Saint Andrews. Per Ponsatí, que s'enfronta a una ordre europea de detenció, aquesta defensa és la prova del compromís dels escocesos amb la democràcia i els drets humans.

"Estic aclaparada d'agraïment a la gent escocesa que m'ha expressat el seu suport, i parlo de milers, de més de milers. Estic realment aclaparada per l'afecte i el suport que he rebut des que vaig tornar a territori escocès al març. El que esteu fent demostra que creieu profundament en la democràcia i els drets humans, i els catalans us estem profundament agraïts per això. Fent això doneu suport a la democràcia arreu del món, d'Europa, a Escòcia i a Catalunya, així que, gràcies, gràcies, moltes gràcies"

 

Mirant a un futur referèndum

El congrés de l'SNP ha de servir per reorganitzar-se de cara a un hipotètic segon referèndum per la independència.

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàClara Ponsatí
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut