Rabat

El partit islamista del Marroc guanya les eleccions i podrà continuar governant

La jornada electoral marroquina ha tingut una baixa participació, del 43%

RedaccióActualitzat

El Marroc ha celebrat les segones eleccions legislatives des que es va reformar la Constitució. Els islamistes del Partit Justícia i Desenvolupament han guanyat els comicis, segons els resultats oficials. 

Els islamistes obtenen gairebé un terç dels escons i tot apunta que podran continuar governant per un segon mandat de 5 anys. 

El Partit Justícia i Desenvolpament tenen 125 diputats i el seu principal rival, el partit liberal i laic Partit de l'Autenticitat i la Modernitat, pròxim al rei Mohamed VI, es queda a una vintena d'escons de distància. La resta de partits se situen molt lluny, inclosa la històrica formació Istiqlal, que ha patit una gran debacle a les urnes.

Les eleccions legislatives d'aquest divendres han estat marcades per una baixa participació del 43% i nombroses denúncies de frau.

mb aquets resultats, es preveuen pocs canvis a la vida política marroquina.

El parlament del Marroc té 395 escons. El Partit Justícia i Desenvolupament tenia una majoria relativa de 107 diputats. En aquestes eleccions esperaven augmentar la seva representativitat. El seu líder, Abdelilah Benkirane, ha estat el president del govern els últims cinc anys. La gestió macroeconòmica del govern de Benkirán, que ha aconseguit reduir a la meitat el dèficit, ha estat lloada pel Fons Monetari Internacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut