La direcció del CDU desestima el pacte amb Die Linke
La direcció del CDU desestima el pacte amb Die Linke

El partit de Merkel torna a rebutjar un pacte a Turíngia, ara amb l'extrema esquerra

El veto sorgeix després de la dimissió d'Annegret Kramp-Karrenbauer, la successora de la cancellera al capdavant del partit

RedaccióActualitzat

Nova crisi a la CDU d'Angela Merkel. El secretari general ha anunciat que la direcció nacional del partit conservador rebutja l'aliança pactada entre els seus representants a l'estat de Turíngia i Die Linke, l'hereu del partit comunista.

Fa uns dies la polèmica va esclatar per una coalició amb l'extrem contrari de l'arc parlamentari: la dreta populista, acord que es va desmuntar, però que va acabar provocant la dimissió de la presidenta del partit.

Els conservadors crítics del CDU han tornar a negar un pacte, en aquest cas amb les esquerres de Die Linke. La decisió ha descol·locat la societat alemanya, ja que s'esperava el pacte d'esquerres i un govern en minoria d'un tripartit en aquesta regió.

AKK continua com a ministre de defensa
AKK continua com a ministre de defensa (Reuters/Andreas Gebert)

Ara s'espera que els parlamentaris regionals del partit cristià demòcrata votin a favor de l'elecció del candidat d'esquerres Ramelow de manera anònima.

D'altra banda, aquest diumenge el land d'Hamburg celebra eleccions regionals amb el partit de Merkel com a favorit. Els resultats de l'extrema dreta poden estar condicionats per l'atemptat xenòfob d'Hanau, que va deixar 11 morts.

 

El cordó sanitari de la CDU

La crisi pel trencament del cordó sanitari amb l'extrema dreta a Turíngia va provocar la dimissió d'Annegret Kramp-Karrenbauer, la successora de Merkel al capdavant del partit.

Els parlamentaris de la CDU de Turíngia van votar en contra de la directiva del partit i van desautoritzar AKK. Després de deixar el càrrec, continua com a ministre de Defensa del govern alemany.

 

Friedrich Merz, el possible relleu de Merkel, és partidari de pactar amb l'extrema dreta. A les eleccions del partit, la presidenta actual va aconseguir el 51,8% davant del 48,2% de Merz.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Angela MerkelAlemanya
Anar al contingut