Imatge de recurs d'Aung San Suu Kyi amb el nou president de Birmània. (Foto:Reuters)
Imatge de recurs d'Aung San Suu Kyi amb el nou president de Birmània. (Foto:Reuters)
Naypydaw

El partit de la líder opositora Aung San Suu Kyi és legalitzat i podrà presentar-se a les eleccions birmanes

El règim birmà ha legalitzat de nou el partit de la líder opositora, Aung San Suu Kyi, segons ha informat la premsa oficial. D'aquesta manera, la Lliga Nacional per la Democràcia ja podrà concórrer a les pròximes eleccions legislatives parcials previstes per d'aquí uns mesos. El gest, que arriba dies després de la visita històrica de la diplomàcia nord-americana, s'inclou en les tímides reformes d'apertura que ha iniciat la dictadura.

RedaccióActualitzat
La formació política birmana liderada per la Nobel de la Pau té oberta la via per presentar-se a les properes eleccions al Parlament. Aquesta legalitat, segons publica el diari "New light of Myanmar", arriba tres setmanes després que una delegació del partit presentés a la comissió electoral la documentació per inscriure-s'hi, amb els 21 noms que encapçalen la llista de la formació.

La inscripció de la documentació en el registre de partits polítics, l'últim tràmit del procés, es completarà els propers dies i per fer-ho Suu Kyi viatjarà fins a la capital, Naypydaw. A més de la líder opositora, com a secretària general, figuren en la llista el fins ara vicepresident de la lliga, Tin Oo, així com Win Tin, destacat membre del comitè executiu. També representants de diferents ètnies i del col·lectiu femení birmà.

Fa tres setmanes el partit va decidir demanar la seva legalització per tornar entrar en política després de més de dues dècades de persecució governamental.
Anar al contingut