El Parlament ucraïnès, reunit en sessió extraordinària. (Foto: Reuters)
El Parlament ucraïnès, reunit en sessió extraordinària. (Foto: Reuters)
Kíev

El Parlament ucraïnès aprova la derogació de les lleis antimanifestació

Tal com s'espera després de la reunió d'aquest dilluns entre govern i oposició, el Parlament ucraïnès ha aprovat derogar les polèmiques lleis que restringien el dret de manifestació al país, una de les concessions del president Víktor Ianukóvitx per arribar a un acord polític que permeti calmar les protestes que es viuen als carrers de Kíev els últims dies. Aquest pas arriba acompanyat d'un altre gest significatiu del govern: la dimissió del primer ministre, Mikola Azàrov.

RedaccióActualitzat
Tal com s'espera després de la reunió d'aquest dilluns entre govern i oposició, el Parlament ucraïnès ha aprovat derogar les polèmiques lleis que restringien el dret de manifestació al país, una de les concessions del president Víktor Ianukóvitx per arribar a un acord polític que permeti calmar les protestes que es viuen als carrers de Kíev els últims dies.

Aquest pas, que ha precedit els aplaudiments generalitzats a la cambra, arriba acompanyat d'un altre gest significatiu del president Ianukóvitx: la forçada dimissió del primer ministre, Mikola Azàrov. L'alegria també s'ha desfermat als carrers de Kíev quan s'ha conegut el resultat de la votació: 361 vots a favor, 2 en contra i 46 abstencions.

Tot i aquests passos, la sessió extraordinària de la cambra ucraïnesa continua aquesta tarda amb altres temes a l'ordre del dia. Un dels principals és l'amnistia per als opositors detinguts durant els disturbis. Sembla que es podria aprovar, però el govern la condiciona a una aturada de les protestes.

La lluita dels opositors europeistes, però, no s'ha acabat, perquè la seva principal reivindicació és un avançament electoral per a aquest any.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut