Francesc de Dalmases al Parlament, que pot demanar una reconsideració a la mesa
Francesc de Dalmases pot demanar una reconsideració a la mesa

El Parlament sanciona Dalmases amb 600 euros i una amonestació pública pel cas FAQS

La comissió de l'estatut dels diputats va concloure la setmana passada, amb els vots en contra de Junts, que Dalmases va cometre una "infracció lleu"

RedaccióActualitzat

La mesa del Parlament ha decidit multar amb 600 euros el diputat de Junts Francesc de Dalmases, per intimidar la subdirectora del "FAQS" de TV3, a qui va esbroncar després de l'entrevista a Laura Borràs, al juliol. També se'l sanciona amb una amonestació pública.

L'amonestació pública recull els arguments de la comissió de l'estatut dels diputats que la setmana passada, amb els vots en contra de Junts, va concloure que Dalmases va cometre una "infracció lleu".

En la resolució, que van tenir el suport de PSC, ERC, CUP i Comuns, s'afirmava que l'actitud del diputat de Junts suposa una vulneració del codi de conducta del Parlament, concretament dels articles 7 i 8.

La sanció econòmica imposada és la més baixa possible, ja que per a aquest nivell d'infraccions es preveu una forquilla d'entre 600 i 12.000 euros.

La mesa reunida aquest dimarts, que ha decidit sancionar el diputat de Junts
La mesa ha decidit sancionar el diputat de Junts (Parlament)

Francesc de Dalmases, que encara pot demanar una reconsideració a la mesa, va declinar comparèixer a la comissió que va investigar el seu cas, perquè està de baixa mèdica. Sí que va fer arribar un escrit en què afirmava que "va mantenir una discussió acalorada amb la subdirectora del programa, que segons ha manifestat s'ha sentit intimidada", i reiterava les disculpes que ja va demanar aleshores.

Que la periodista del "FAQS" es va sentir intimidada era una de les conclusions de l'informe encarregat per Junts sobre el cas, elaborat per l'advocada Magda Oranich. També afirmava que Dalmases va "perdre els nervis de forma exagerada".

Arran de tot plegat, el diputat de Junts va dimitir com a vicepresident del partit i com a portaveu a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

ARXIVAT A:
JxCatParlament de Catalunya
Anar al contingut