Moscou

El Parlament rus confirma Víktor Zubkov com a primer ministre

La Duma, la cambra baixa del Parlament rus, ha confirmat la designació de Víktor Zubkov com a primer ministre. La candidatura de Zubkov, proposada pel president, Vladímir Putin, ha rebut 381 vots a favor, 47 en contra i 8 abstencions. Anteriorment, Zubkov ha esbossat les prioritats del seu govern, entre les quals destaquen la recuperació de la indústria de defensa, la lluita contra la corrupció i l'augment dels beneficis del sector petroler i gasístic de Rússia.

Actualitzat

El procés d'aprovació de Zubkov com a primer ministre ha durat a penes una hora i mitja. Amb aquest temps n'hi ha hagut prou perquè el candidat fes un discurs de presentació, intervinguessin els caps dels grups parlamentaris i s'efectués la votació. L'únic grup que ha votat en bloc contra l'elecció de Zubkov ha estat el del Partit Comunista, com ja havia anunciat el líder de la formació, Guennadi Ziuganov.

En la seva intervenció, Zubkov s'ha centrat sobretot en aspectes econòmics, però també ha avançat que hi haurà canvis en la composició del gabinet i que incrementarà la lluita contra la corrupció: "Abans que res hem d'aconseguir disminuir la inflació, deslliurar-nos de les oscil·lacions exagerades del ruble i, al mateix temps, trobar possibilitats de continuar reduint els impostos."

Dimecres el president Vladímir Putin va designar Zubkov, home de la seva confiança, nou primer ministre. Segons alguns analistes, el nou primer ministre podria ser un president de perfil baix que prepararia el retorn al poder de Putin l'any 2012, ja que l'actual president no es pot presentar el 2008.

Anar al contingut