Barcelona

El Parlament rebutja instal·lar el magatzem de residus nuclears en "qualsevol municipi de Catalunya"

Després de la polèmica generada en les últimes setmanes, el Parlament ha votat rebutjar la instal·lació del magatzem de residus nuclears en "qualsevol municipi de Catalunya". Ho ha fet per 114 vots a favor i 14 abstencions. I és que la resolució ha rebut el suport del PSC, ERC, ICV i CiU, mentre que el PP i el Grup Mixt s'han abstingut. La mesura, presentada pel tripartit, insta el govern espanyol a desestimar qualsevol candidatura catalana.

Actualitzat
La resolució proposava inicialment "desestimar de manera definitiva" la construcció del magatzem a Ascó. Tanmateix, la manca de consens van fer reformular la proposta per obtenir el suport de CiU i van introduir una esmena a l'acord ja votat el març del 2008.

Així doncs, la votació evidencia el ple suport de la cambra catalana al govern perquè utilitzi totes les mesures necessàries per fer "prevaler la seva decisó" i frenar així la construcció del magatzem de residus nuclears a Catalunya. Tot i això, tant CiU com el PSC han reconegut que és convenient construir un magatzem centralitzat davant l'actual model de gestió de residus de manera individualitzada.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut