Diputats de la coalició de govern celebren l'aprovació dels pressupostos
Itàlia

El Parlament italià aprova "in extremis" els pressupostos pactats amb Brussel·les

RedaccióActualitzat

El Parlament italià aprova "in extremis" els pressupostos per al 2019 pactats amb Brussel·les, enmig de les crítiques de l'oposició per la falta de debat parlamentari i l'impacte social i econòmic que pot tenir la llei.

En una tensa votació final, 327 diputats han votat a favor dels comptes pactats amb la Unió Europea, 228 en contra i un s'ha abstingut.

 

S'espera que aquest diumenge hi hagi l'aprovació definitiva dels comptes, els primers de l'executiu populista de la Lliga i el Moviment 5 Estrelles.

Per primer cop a la història de la Unió Europea, aquest organisme havia rebutjat la versió inicial presentada pel govern italià.

Itàlia afronta ara al repte de contenir un deute públic desbocat, que sobrepassa el 130% del producte interior brut, si vol evitar sancions de la Unió Europea i un càstig dels mercats internacionals.

L'acord situa l'objectiu de dèficit d'Itàlia en el 2,04% del PIB. Això suposa una rebaixa del dèficit inicial, marcat en un 2,4% del PIB italià. També s'ha rebaixat la previsió de creixement de l'economia italiana a un 1%.

Al carrer, milers de persones han tornat a sortir en protesta per les retallades que comportaran aquests pressupostos. El Partit Demòcrata ha portat davant del Consell Constitucional el projecte de pressupostos del govern format per la Lliga i el Moviment 5 Estrelles.

 

ARXIVAT A:
ItàliaUnió Europea
Anar al contingut