Bagdad

El Parlament iraquià celebra una sessió de dol l'endemà de l'atemptat d'Al-Qaeda contra la cambra

El Parlament iraquià ha celebrat una sessió extraordinària per expressar el seu rebuig a l'atemptat a la cambra que aquest dijous va provocar almenys vuit víctimes mortals i vint ferits. Ha estat un acte de dol, per la mort de tres diputats en l'explosió. L'atac en plena "zona verda" de la capital posa en evidència la ineficàcia del sistema de seguretat implementat per iraquians i nord-americans. Amb tot, s'han detingut tres treballadors i les mirades apunten el guardaespatlles d'un diputat, per entendre com es van burlar les mesures de seguretat. Un grup vinculat a Al-Qaeda s'ha atribuït l'autoria de l'atac, fet que confirmaria les primeres impressions.

Actualitzat
Avui, dia festiu i de descans musulmà, el Parlament iraquià ha fet una sessió extraordinària per expressar el seu rebuig a l'atac mortal d'aquest dijous a la cambra. Entre els vuit morts que va causar l'atemptat, n'hi ha tres que eren diputats, a més dels vint ferits. L'accés del terrorista a la fortificada "zona verda" de Bagdad posa en evidència la manca de seguretat del perímetre i desafia de nou l'estratègia de pacificació dels EUA.

L'atemptat d'ahir és especialment greu perquè el terrorista va esquivar els múltiples punts de control de l'exèrcit nord-americà i iraquià, va entrar dins de l'edifici del Parlament, per a la qual cosa cal estar acreditat, i d'allà es va colar a la cafeteria. El kamikaze es va immolar davant de desenes de parlamentaris, aprofitant l'hora de dinar.

Algunes fonts de seguretat iraquianes apunten que l'autor podria ser el guardaespatlles d'algun diputat, que hauria trobat col·laboració en tres treballadors de l'edifici, que ja han estat detinguts. El comandament militar dels Estats Units, Willian Caldell, ha apuntat directament cap a Al-Qaeda.

I sembla que no s'equivocaria, perquè un grup vinculat a Al-Qaeda ha emès un comunicat en què s'atribuïa l'atemptat. En aquest reconeixement, es tracta el suïcida d'"heroi" per haver matat els "apòstates i infidels". 

D'altra banda, una nova bomba va destruir el pont més important d'unió entre l'est i l'oest de la capital iraquiana, amb el resultat d'almenys set morts.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut